Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   10 agost 2012 12:57

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi per avui divendres segueix incrementant-se. Predomini del perill molt alt i presència de perill extrem a diferents indrets de l’interior i prelitoral. Perill alt quasi a tota la resta. Perill moderat i baix només residualment.

Mapa
 
Per al dia d’avui, segon dels tres que s’han previst amb un augment considerable de les temperatures, els mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat, el Cos d’Agents Rurals, els Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit també han previst diferents rutes per tot el territori fins a les 19.00 hores.
 
Hores d’ara, s’està amatent a l’evolució de la massa d’aire calent que prové de l’interior de la Península i que, cas d’afectar el Principat, tocaria de ple la Plana de Lleida i les Terres de l’Ebre i que comportaria un descens més considerable de les humitats relatives. Tot i això, i fins al moment, no s’ha detectat cap conat d’incendi causat per la caiguda de llamps de les darreres tempestes elèctriques i l’entrada de vent de sud no està essent especialment intensa. A més, al llarg de la nit passada s’han recuperat les humitats relatives a les comarques de Girona.
 
Cal destacar que, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, no es descarta alguna precipitació feble i minsa a l'àrea del Port durant la tarda, i a partir del vespre al Pirineu. Tampoc es descarta que vagi acompanyada de tempesta.
 
Les temperatures seran lleugerament o puntualment moderadament més altes. Les màximes es mouran entre 37 i 42 ºC a la depressió Central, terres de l'Ebre i valls del Prepirineu occidental, entre 29 i 34 ºC al litoral i entre 34 i 39 ºC a la resta del territori. L'ambient serà molt càlid, especialment a l'interior, i a més al litoral la sensació de xafogor serà molt acusada.
 
Quant al vent, bufarà fluix i de direcció variable a fins a mig matí i de nou al final de la jornada. A partir d'aleshores s'imposarà el component sud i est al litoral i al migdia arribarà també al prelitoral. Amb el pas de les hores entrarà a la Catalunya Central i a les terres de l'Ebre. La resta de la jornada i a la resta dels sectors bufarà el component oest. En general el vent serà entre fluix i moderat, més reforçat a les terres de l'Ebre durant la tarda.
 
La Direcció general de Protecció Civil manté activada la fase d’Alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) degut a la previsió d’increment elevat de risc d’incendi forestal generalitzat a tot Catalunya, ateses les altes temperatures i la baixa humitat.
 
A causa de les actuals condicions meteorològiques i el risc potencial d’incendi forestal la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat ha restringit els accessos als següents massissos forestals:
 
-       Alt Pirineu i Lleida: Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d’Aubenç.
-       Girona: Massís de l’Albera, Les Gavarres i Massís de Cadiretes.
-       Tarragona: Muntanyes de Prades, Serralada del Montsant i Muntanyes de Tivissa-Vandellòs.
-       Terres de l’Ebre: Serra de Cardó Boix i Massís dels Ports.
 
A través del Cecat, la DGPC, manté el contacte permanent amb municipis i consells comarcals, així com amb empreses de serveis bàsics i estratègiques, per al manteniment de les mesures preventives iniciades ahir per reduir el risc d’incendi.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendis forestals

Mapa diari de risc d'incendis forestals
JPG | 194