Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà diumenge 12 d'agost)

query_builder   11 agost 2012 20:08

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà diumenge 12 d'agost)

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi es reduirà en àmplies zones del territori, però seguirà sent molt elevat. Predomini del perill molt alt i presència de perill extrem al litoral i prelitoral del terç sud del país i puntualment a l’Alt Empordà. Perill alt gairebé en tota la resta. Perill moderat i baix només residualment.
 

 

Mapa risc
 
Bombers de la Generalitat realitzaran patrullatges aeris i terrestres, amb la col·laboració dels mitjans aeris dels Agents Rurals, Mossos d’Esquadra i Servei Català de Trànsit. Els Bombers segueixen amb més d’una trentena de mitjans aeris i terrestres lluitant contra el foc declarat aquesta tarda a Ger (Cerdanya), on col·laboren també Bombers francesos i d’Andorra, així com mitjans aeris de l’Estat.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, demà hi haurà una baixada generalitzada de les temperatures. Hi podrà haver, com avui, precipitacions a la tarda, algun ruixat i xàfec dispers a la zona nord est i zona del Pirineu. Caldrà veure si es produeixen també en alguns punts més cap al sud. Temperatures màximes entre 26º i 31º al Pirineu i litoral i a la resta entre 30º i 35º. A Ponent podent arribar en algun moment puntual als 38.
 
Pel que fa al vent, la propera nit i matinada començarà a bufar tramuntana i mestral als extrems nord i sud del país. Al llarg del matí anirà disminuint el mestral, mentre que la tramuntana seguirà bufant moderada.
 
Les humitats seran una mica més altes a causa de la marinada, sobretot a la costa.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté des de dijous activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per l’alt risc d’incendi forestal generalitzat a tot Catalunya. També es manté des de dimecres la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pels possibles efectes de l’onada de calor.
D'acord amb les previsions de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, a partir d’aquesta mitjanit quedaran desactivades les mesures de tancament i limitacions d'accés a 7 del 11 massissos que estan actualment en nivell 3 del Pla Alfa.
 
Així mateix les limitacions i suspensions d’activitats de risc passaran a afectar només 46 municipis.
 
Massissos que a partir de la propera mitjanit no estaran dins el Pla Alfa 3:
 
  • Girona: Les Gavarres, Massís de Cadiretes.
  • Tarragona/Terres de l’Ebre : serralada del Montsant, muntanyes de Prades.
  • Lleida: Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies- Sant Mamet i Rialb-Serra d’Aubenç.
 
Massissos on el tancament es mantindrà durant tot el diumenge:
 
  • Girona: Massís de l’Albera.
  • Tarragona/Terres de l’Ebre: Massís dels Ports Tortosa Besseït, Tivissa Vandellòs, i a la Serra de Cardó Boix.
 
El nombre de municipis afectats pel Pla Alfa 3 passaria dels 267 d’avui a 46 demà.
 
Podeu trobar informació actualitzada sobre els municipis afectats pel pla i per les mesures especials de prevenció a causa del risc d’incendi a l’enllaç seguenthttp://www.gencat.cat/medinatural/incendis/plaalfa/
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa risc incendi forestal (previsió diumenge)

Mapa risc incendi forestal (previsió diumenge)
JPG | 109