Protecció Civil

Protecció Civil: actualització dades onada de calor i risc d'incendi

query_builder   12 agost 2012 10:13

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: actualització dades onada de calor i risc d'incendi

Es manté en alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT des de dimecres per l'episodi d'onada de calor. També, des de dijous, es manté en alerta el Pla per risc d'incendis forestals INFOCAT.
 
Derivat de la situació d'onada de calor i de risc d'incendi Endesa informa que 60 serveis de manteniment de xarxes en zones no urbanes han quedat anul·lats preventivament. Tot i l'episodi de temperatures extremes, no informa de cap augment de demanda significatiu respecte de dissabte passat. Abertis també ha anul·lat 60 operacions de manteniment i 10 operacions d'instal·lació en tot l’episodi. Totes les actuacions que eren urgents per mantenir el servei s'han executat de forma coordinada amb el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT i el Cos d'Agents Rurals. En total, 11 actuacions des de divendres.
 
Creu Roja ha realitzat 2.564 trucades de seguiment pel servei de teleassistència i atenció a la gent gran des de dimecres dia 8 a les 9h, 426 d’elles realitzades ahir dissabte.
 
Televida, que fa serveis de teleassistència a gent gran i vulnerable des de dos centres a Girona i Barcelona ha realitzat 3.512 trucades de seguiment des de dimecres a les 14h.
 
Anul·lacions de servei de les empreses de telefonia: Tots els serveis preventius de les operadores en zones no urbanes han estat anul·lats de forma preventiva.
 
El telèfon 112 ha atès des de dimecres una quarantena de trucades per onada de calor. En referència a l’incendi forestal a Ger, 112 ha atès 354 trucades.
 
El SEM ha atès 90 persones ateses des de l’inici de l’episodi d'onada de calor.
 
Les temperatures màximes d'ahir segons el Servei Meteorològic de Catalunya: Organyà 41,4ºC, La Pobla de Segur 40,3ºC, Isona i Concadellà 40,6ºC, Vilanova de Meià 40,2ºC, Aitona 39,9ºC, Alcarràs 38,8ºC. Barcelona 30,9ºC, Girona 35,4ºC, Lleida 37,6ºC i Tarragona 31,1ºC.
 
Plans municipals de Protecció Civil activats: Castelldefels i Barcelona.
 
La situació de risc disminueix avui respecte els dies anteriors, especialment pel que fa a la situació de temperatures extremes. Cal però mantenir la prudència i evitar realitzar activitats físiques intenses en les hores de més insolació, hidratar-se molt i tenir cura de nens i gent gran. Cal evitar situacions de risc en zones boscoses o properes i trucar al telèfon 112 immediatament si es veu algun indici de foc forestal.