Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà dilluns 13 d'agost)

query_builder   12 agost 2012 18:37

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà dilluns 13 d'agost)

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, la previsió del perill d’incendi per a demà disminueix en àmplies zones del territori. Predomini del perill alt i presència de perill molt alt puntualment al centre i prelitoral del terç sud del país. Perill moderat sobretot des del prelitoral central fins als Pirineus. Perill baix només al Pirineu més occidental. Es preveu la desactivació del pla alfa nivell 3.
 
Mapa dilluns
 
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar definitivament l’incendi de Ger, on en aquests moments encara queden força punts calents. De flames, hores d’ara, ja no n’hi ha, però encara existeix la possibilitat que les brases revifin. És això el que impedeix considerar l’incendi com a controlat. Mentrestant, s’hi treballa amb 20 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris. Ger no és l’únic lloc on els Bombers de la Generalitat han hagut de lluitar contra el foc en un dia de temperatures més baixes però amb un elevat risc d’incendi forestal.
 
En total, i des de la passada mitjanit, s’han fet 25 serveis per focs de vegetació. El més extens ha tingut lloc a Ginestar poc abans de les 03.30 de la matinada, on finalment ha cremat una hectàrea de vinya als marges de la carretera que du a Móra d’Ebre. De dia també ha calgut treballar a Pont de Molins al voltant de les 14.00 hores. Han cremat 4.000 m2 de matoll als marges de la carretera N-II. I a Picamoixons (Valls), poc abans de les 15.00 hores s’ha rebut un avís d’incendi que ha afectat 1.000 m2 de canyissar als marges de la T-742.
 
D’acord amb la informació facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya, la previsió per a demà indica que s’espera cel serè durant el matí i a partir del migdia es podrien desenvolupar núvols d’evolució sobretot a les zones de muntanya.
 
Pel que fa a les pluges, no es descarta algun ruixat feble i aïllat al Pirineu, que localment podria anar acompanyat de tempesta.
 
Les temperatures mínimes es preveu que disminuiran lleugerament i, fins i tot, moderadament en punts concrets. Es trobaran en la franja dels 9 a 14ºC al Pirineu, entre els 17 i els 22 al prelitoral sud i litoral i entre els 14 i els 19 a la resta del país. Pel que fa a les màximes, seran similars i se situaran entre els 26 i els 31ºC al Pirineu i litoral, i entre els 30 i 35 a la resta del territori.
 
El vent bufarà fluix i de direcció variable a l'inici i final del dia, amb predomini del component est fluix al litoral sud i terrals matinals a la resta del litoral. Durant les hores centrals del dia s'imposarà el component sud i est al litoral, i de component sud a l'interior, fluix amb cops moderats en general. A banda, fins a mig matí bufarà tramuntana entre fluixa i moderada a l'Alt Empordà.
 
Els valors de la humitat relativa presentaran un augment més notable al terç sud i a la resta del territori es mantindran més o menys igual que avui.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’Alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per la previsió de l’alt risc d’incendi forestal generalitzat a tota Catalunya, les altes temperatures i la baixa humitat.
 
A causa de les condicions meteorològiques actuals, que presenten una lleugera millora respecte les d’ahir, i el risc potencial d’incendi foresta,l la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat ha restringit els accessos als següents massissos forestals:
 
  • Girona: Massís de l’Albera.
  • Tarragona: Muntanyes de Tivissa-Vandellòs.
  • Terres de l’Ebre: Serra de Cardó Boix i Massís dels Ports.
 
A través del Centre de Coorinació d’Emergències de Catalunya CECAT, la DGPC manté contacte permanent amb municipis i consells comarcals, axí com amb empreses de serveis bàsics i estratègiques, per al manteniment de les mesures preventives inciades dijous per reduir el risc d’incendi.
 
Si demà es mantenen les previsions meteorològiques i la clara millora de la situació de risc d’incendi forestal que mostra el mapa previst per la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, la Direcció General de Protecció Civil probablement considerarà la desactivació del pla INFOCAT i el seu pas a Prealerta.
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari risc incendi forestal per demà dilluns

Mapa diari risc incendi forestal per demà dilluns
JPG | 110