Empresa i Treball

TURISME

Catalunya es promociona com a destinació de turisme ornitològic a la British Birdwatching Fair

query_builder   16 agost 2012 11:00

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya es promociona com a destinació de turisme ornitològic a la British Birdwatching Fair

 
·        Aquesta fira, que té lloc a Rutland (Regne Unit) del 17 al 19 d’agost, és la més important d’Europa pel que fa al turisme ornitològic.

·        El britànic és el principal mercat emissor de turistes birdwatchers a tot el món.
 
L’Agència Catalana de Turisme (ACT), adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, promocionarà Catalunya com a destinació de turisme ornitològic a la British Birdwatching Fair 2012, la fira més important d’Europa sobre aquest tipus de turisme, que tindrà lloc des de demà i fins el diumenge 19 d’agost a Rutland (Regne Unit).
 
En aquesta fira l’ACT donarà a conèixer l’oferta catalana destinada a l’observació d’aus i repartirà la Guia de Turisme Ornitològic de Catalunya. Aquesta guia aglutina les principals destinacions catalanes especialitzades en turisme ornitològic (zones com el Delta de l’Ebre, els Aiguamolls de l’Empordà, el Parc Nacional d’Aigüestortes o el Parc Natural del Cadí-Moixeró), així com les infrastructures que faciliten l’observació d’aus (observatoris, miradors, etc.), i una selecció dels itineraris més importants que permeten contemplar la diversitat d’espècies existents a Catalunya.
 
L’ACT participa en la British Birdwatching Fair amb un estand propi on també hi seran presents, com a coexpositors, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l’Ebre, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, i el Càmping Laguna (Castelló d’Empúries), que promocionaran l’oferta ornitològica dels seu territori, amb les infraestructures i els serveis relacionats.
 
La presència de Catalunya a la British Birdwatching Fair és especialment important, ja que el britànic és un dels principals mercats emissors al món pel que fa a turistes birdwatchers. A més, el perfil de turista que viatja per practicar aquest tipus de turisme és el d’una persona d’alt poder adquisitiu, que s’allotja en cases rurals i petits hotelets, cosa que fa que sigui especialment atractiu per a les zones rurals de Catalunya.
 
Catalunya, destinació privilegiada per a l’observació d’aus

Catalunya, degut a la seva situació i al seu enorme gradient altitudinal, és una destinació privilegiada per a l’observació d’aus, ja que se’n poden arribar a observar més de 400 espècies diferents.
 
Entre algunes curiositats ornitològiques presents a Catalunya destaca la colònia més important del món de gavina corsa, que a l’hivern la pràctica totalitat de la població mundial de pardela balear es troba a la costa catalana, o una de les poblacions europees més importants de trencalòs al prepirineu i Pirineu.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia