Bombers

Els Bombers de la Generalitat han treballat en cinc rescats de muntanya

Els Bombers demanen extremar la precaució a l'hora de practicar activitats a la muntanya i al medi natural

query_builder   17 agost 2012 19:46

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat han treballat en cinc rescats de muntanya

Els Bombers demanen extremar la precaució a l'hora de practicar activitats a la muntanya i al medi natural

 
Rescat a la Torre de Cabdella (Pallars Jussà)
A les 13.40 hores els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un excursionista que s’ha fet mal al peu i que es trobava a la presa de Sauró, a la Torre de Cabdella. S’ha activat un helicòpter dels Bombers amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i s’ha evacuat el ferit a l’Hospital de Tremp. L’home, de 51 anys i veí de Sant Cugat del Vallès, patia un esquinç al turmell.
 
Rescat a Espot (Pallars Sobirà)
Més tard, a les 14.19 hores, els Bombers també han estat requerits per rescatar una persona a la muntanya del Tuc de Ratera, prop d’Espot. Fins al lloc s’hi ha desplaçat un helicòpter dels Bombers amb membres dels GRAE, que han evacuat la ferida a l’Hospital de Tremp. La dona, veïna de Barcelona, presentava una possible fractura de cúbit i radi.
 
Rescat a Santa Pau (Garrotxa)
Aquest migdia una persona s’ha trobat malament mentre feia la ruta al volcà de Santa Margarida, a Santa Pau. Atès que la dona, veïna de Barberà del Vallès, es trobava en una zona inaccessible per l’ambulància, els Bombers han estat requerits per fer una primera assistència a l’afectada i per evacuar-la fins al punt on es trobava la unitat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’avís s’ha rebut a les 14.39 hores i en aquest servei hi ha treballat una dotació terrestre dels Bombers de la Generalitat amb efectius dels GRAE.
 
Rescat a Roses (Alt Empordà)
Avui els Bombers també han treballat en un rescat a la zona de Roses, on un home de 29 anys hauria caigut a les roques mentre feia el camí de ronda. Alertats a les 15.02 hores, una dotació terrestre dels Bombers s’ha desplaçat fins al lloc on es trobava el ferit i li ha fet les primeres cures. A continuació, se l’ha traslladat fins al punt on es trobava l’ambulància del SEM, que l’ha evacuat a l’Hospital de Figueres amb un cop i trau al cap i rascades.
 
Rescat a Penyes Altes
A les 17.44 hores, els Bombers han rebut l’avís d’una persona que s’ha trobat malament mentre baixava de les Penyes Altes de Moixeró, prop del nucli de Gréixer. S’ha activat una dotació terrestre dels Bombers que ha acompanyat el ferit, un home de 64 anys i veí de Sabadell, fins a l’ambulància que l’ha evacuat a l’Hospital de Berga.
 
Augment de rescats
Els Bombers de la Generalitat incrementen, de forma habitual a l'estiu, el nombre de rescats i recerques de persones tant a la muntanya com en pantans, rius o gorgs. Amb la pujada de les temperatures prevista per a aquests dies, també s'hi preveu una major afluència de gent a aquests entorns, amb el conseqüent risc de patir un accident. Per aquest motiu, demanen extremar la precaució a l'hora de practicar activitats a la muntanya i al medi natural.