Territori

Vaixell Balmoral

El port de Palamós arriba a l'equador de la temporada de creuers 2012 amb la visita del Balmoral

query_builder   18 agost 2012 11:34

event_note Nota de premsa

El port de Palamós arriba a l'equador de la temporada de creuers 2012 amb la visita del Balmoral

 
  • El port de Palamós ha rebut avui per primer cop el creuer Balmoral, el vaixell de dimensions més grans de la companyia Fred Olsen
  • L’escala del Balmoral és la quinzena d’aquest any, la qual cosa suposa el pas de l’equador de la temporada de creuers 2012 a Palamós, ja que s’esperen un total de 30 escales
  • La visita d’aquest vaixell és també la tercera escala del mes d’agost en què es preveuen rebre 8.000 passatgers de creuer, amb un increment del 18% respecte al mateix període de l’any passat 
  • Fred Olsen continua apostant per Palamós
 
Autoritats lliuren metopa al capità
 
El creuer Balmoral de la companyia Fred Olsen Cruise Lines ha fet avui la quinzena escala de la temporada de creuers 2012 del port de Palamós. La seva arribada ha significat el pas per l’equador de l’enclavament empordanès en l’activitat de creuers aquest any, en què es preveuen assolir 30 escales i uns 38.000 passatgers.
 
El Balmoral és el creuer més gran de la companyia Fred Olsen té capacitat per 1.350 passatgers i 510 tripulants. El creuer ha arribat a les 8.00 h al port de Palamós procedent de Barcelona i, després de fer una estada d’unes deu hores a Palamós, preveu salpar a les 18.00 h cap a Maó.
 
Aquest vaixell disposa de 710 camarots i té una eslora de 218 metres, una mànega de 28 metres i un registre brut de 43.537 tones.
 
Pel que fa a serveis el Balmoral ofereix  àmplies zones públiques, una cuina amb gran varietat d’opcions en els seus restaurants amb una impressionant llista de vins, un balneari per relaxar-se, una biblioteca i un saló observatori. Així mateix, es poden practicar esports entre altres coses.
 
Fred Olsen Cruise Lines és un companyia noruega amb més de 150 d’experiència en el món marítim. La flota d’aquesta companyia la componen Balmoral, Braemar, Bouddica i Black Watch, aquest últim creuer visitarà el port palamosí el pròxim mes d’octubre. Un dels compromisos de la companyia Fred Olsen és atorgar a cadascun dels seus vaixells una personalitat pròpia, això sí, tots han de tenir un estil tradicional i elegant que li dóna un contrapunt que va del clàssic al contemporani.
 
6 escales i 8.000 passatgers a l’agost
 
La visita del Balmoral d’avui suposa la tercera escala del mes d’agost al port de Palamós. Al llarg d’aquest mes, Palamós espera l’arribada de 8.000 passatgers a bord de sis creuers, xifra que suposa un increment del 18% en el nombre de turistes de creuer que visiten Palamós respecte a l’agost de 2011. D’aquesta manera, el mes d’agost de 2012 se situa com el millor de les tres darreres temporades en nombre de passatgers..
 
El fet que el port de Palamós incrementi el nombre de passatgers el mes d’agost amb les mateixes escales que a l’agost de l’any passat es deu a la tendència del sector creuerístic, perquè cada cop els creuers són més grans i amb major capacitat de passatgers.
 
Aquest mes d’agost ja han visitat Palamós el Thomson Dream amb dues escales i avui el Balmoral. Després, encara han de fer una escala el Thomson Dream, que tornarà per tercer cop a finals d’aquest mes, l’Island Escape i el Crystal Serenity, que tornarà de nou el pròxim 23 d’agost.
 
La fidelització de companyies com la Fred Olsen Cruise Lines i l’arribada de nous creuers i nous passatgers al port palamosí és fruit de l’impuls realitzat per Ports de la Generalitat amb l’Ajuntament de Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Cambra de Comerç de Palamós i els operadors portuaris. L’objectiu és potenciar l’activitat de creuers en el mercat creuerístic internacional i nacional, per incrementar l’activitat turística de la demarcació gironina i alhora generar riquesa al municipi i a la seva àrea d’influència.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 186

Vista frontal del Balmoral

Vista frontal del Balmoral
JPG | 363

Autoritats lliuren metopa al capità del creuer

Autoritats lliuren metopa al capità del creuer
JPG | 465