• El portaveu del Govern avisa que “si no fóssim capaços de presentar una imatge de claredat, contundència i unitat nacional faríem un ridícul immens” 
  • En la cloenda de la 44a Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent, subratlla que “la fortalesa institucional i de la societat civil” durant la Diada “donarà un missatge significatiu a Madrid i Brussel·les” que “pot afavorir la negociació” del pacte fiscal
 
El portaveu del Govern amb el president de la UCE i Antoni Castells, a la seva arribada a Prada
 
“La Diada ha de ser una expressió inequívoca i contundent d’afirmació i reivindicació nacional”. Així ho ha manifestat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, qui ha advertit dels riscos de la falta de “claredat” i “contundència” en el missatge. “Si no fóssim capaços de presentar una imatge de claredat, contundència i unitat nacional, faríem és un ridícul immens”. Homs ha clausurat avui la 44a edició de la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent.
 
“Cadascú que faci l’Onze de Setembre allò que cregui que ha de fer, però que tot estigui orientat en la mateixa direcció. La direcció ha de ser un poble on les seves institucions i la seva societat civil diu clarament què vol ser i diu clarament que se li respectin els seus drets nacionals i civils”. Per Homs, aquesta Diada permetrà reflectir la “fortalesa institucional i de la societat civil” i donarà “un missatge significatiu davant de Madrid i de Brussel·les”. En aquest sentit, el portaveu s’ha mostrat convençut que “un acte d’afirmació nacional potent pot afavorir la posició negociadora del Govern” en relació al pacte fiscal. “Si un poble s’expressa de manera clara i nítida i el Govern defensa els seus interessos, tot això suma”, ha manifestat.
 
D’altra banda, en relació amb les sentències del Tribunal Suprem sobre els concerts educatius, el portaveu del Govern ha recordat que el model concertat està inclòs en la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i en aquest sentit ha mostrat la seva “perplexitat” davant les critiques generades. “Aquesta qüestió va ser debatuda àmpliament al Parlament de Catalunya en el marc de la LEC”, ha recordat Homs.
 
El portaveu del Govern ha clausurat la 44a edició de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent, amb qui ha refermat el compromís del Govern. Durant l’acte s’ha lliurat el Premi Canigó a l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, a qui el portaveu ha fet un “reconeixement per la seva trajectòria”. Han participat en l’acte el president de l'UCE, Jordi Sales; el catedràtic d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona, Antoni Castells; la directora del Museu de Cotlliure, Josefina Matamoros; el president de la Xarxa Vives d’Universitats, Jordi Montaña, i el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia: el portaveu del Govern amb el president de la UCE i Antoni Castells, a la seva arribada a Prada

Fotografia: el portaveu del Govern amb el president de la UCE i Antoni Castells, a la seva arribada a Prada
JPG | 663