Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal: previsió per demà, 25 d'agost

query_builder   24 agost 2012 18:17

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal: previsió per demà, 25 d'agost

El perill d’incendi forestal disminuirà a l’interior nord i augmentarà al litoral i prelitoral de Tarragona i a l’Alt Empordà. Hi ha perill molt alt a gairebé tot l’interior i extrem a zones de la Catalunya central, comarques de Tarragona i Alt Empordà. Perill alt al litoral i prelitoral central, zones del Prepirineu. Hi ha perill moderat a zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental.
Mapa de risc d'incendi forestal. Previsió pel 25 d'agost
Els Bombers de la Generalitat treballen en diversos incendis forestals. La simultaneïtat d’incendis ha obligat a distribuir recursos d’extinció entre les demarcacions de Tarragona i Girona. Des de les 14.30 hores hi ha dos incendis forestals que afecten els termes municipals de Madremanya (Gironès) i Aiguamúrcia (Alt Camp) i que continuen actius. A primera hora de la tarda han començat dos incendis més a Girona. A l’Escala els Bombers han estat alertats a les 16.15 hores d’un incendi forestal que ja està controlat. Poc després, al voltant de les 16.30 hores, es mobilitzaven per un altre incendi a la Jonquera, que es troba estabilitzat.
 
Aquest matí mitjans aeris tant de Bombers com del cos d’Agents Rurals han sortit a fer les rutes aèries de vigilància habituals, atès l’alt risc incendi i la vulnerabilitat de la vegetació. En aquest sentit, dos avions de vigilància i atac que estaven de ruta se’ls ha desviat per fer un primer atac a l’incendi d’Aiguamúrcia, a l’Alt Camp.
 
Cal destacar que per demà no hi ha situacions meteorològiques de risc segons el Servei Meteorològic de Catalunya. La previsió meteorològica per demà és la següent:
 
Les temperatures mínimes seran lleugerament més baixes, tret de punts del litoral i prelitoral sud on es mantindran similars, i es mouran entre 9 i 14 ºC al Pirineu, entre 20 i 25 ºC al litoral i entre 14 i 19 ºC a la resta del país.  
 
Per altra banda les temperatures màximes baixaran entre lleugerament i moderadament, sobretot a l'interior, i oscil·laran entre 21 i 26 ºC al Pirineu, entre 26 i 31 ºC al litoral i entre 29 i 34 ºC a l'interior.
 
A partir de mig matí, s'iniciaran ruixats a punts de la meitat est i del litoral i prelitoral. Al final del dia les precipitacions es restringiran progressivament al litoral i prelitoral sud. Seran d'intensitat entre feble i moderada, localment acompanyats de tempesta i calamarsa.
 
Pel que fa al vent, de matinada bufarà vent fluix i de direcció variable, tot i que hi haurà mestral entre fluix i moderat fins a mig matí a les terres de l'Ebre. Al litoral i prelitoral predominarà el component sud i est i a la resta el component sud i oest; ambdós fluixos amb cops moderats. D’altra banda, la tramuntana bufarà a l'Empordà entre fluixa i moderada amb cops forts, i molt forts al final del dia.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT). A través del CECAT la DGPC ha comunicat a les administracions locals i a les sales centrals dels cossos operatius les mesures previstes i manté el contacte permanent amb els anteriors per tal de fer seguiment exhaustiu de l'episodi.
 
D’acord amb la previsió de risc d’incendi forestal facilitada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), el Pla Alfa a nivell 3 es mantindrà demà activat a 148 municipis de les següents comarques: Alt Empordà, Alt Camp, Alt  Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Solsonès i Terra Alta.
 
Les activitats considerades de risc que cal evitar als municipis afectats són: generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i l’execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc. També s’hi prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions. No queda prohibit el llaurar els camps per a la prevenció d’incendis. Finalment, també se suspèn les activitats cinegètiques de mitja veda en aquests municipis., la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural manté també per demà les restriccions d’accés als massissos següents:
 
Tarragona/Terres de l’Ebre: Massís dels Ports de Tortosa Beseit, Serralada del Montsant i Muntanyes de Prades.

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal. Previsió pel 25 d'agost

Mapa de risc d'incendi forestal. Previsió pel 25 d'agost
JPG | 72

Mapa de risc d'incendi forestal. Previsió pel 25 d'agost (amb llegenda de comarques)

Mapa de risc d'incendi forestal. Previsió pel 25 d'agost (amb llegenda de comarques)
JPG | 115