Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   27 agost 2012 12:37

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat. el perill d’incendi forestal disminueix arreu. Amb tot, hi ha perill molt alt a la Catalunya central i interior de les comarques de Tarragona i Girona. Perill alt a gairebé tota la resta, excepte zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental i indrets més litorals on el perill és moderat.
 
Mapa risc
 
 
 
Els Bombers de la Generalitat faran rutes aèries de prevenció pels Pirineus de Lleida i l’Empordà, al centre i al sud del país, des del Bages a les Terres de l’Ebre, passant per la Plana de Lleida. El Cos d’Agents Rurals destinarà el seu helicòpter a patrullar per la Catalunya Central, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental i el Maresme.
 
Pel que fa a l’incendi de Madremanya, que està controlat des de dissabte a la nit, els Bombers de la Generalitat continuen remullant la zona afectada pel foc i revisant que no hi hagi cap punt calent amb 8 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris.
 
Servei meteorològic: No hi ha situacions meteorològiques de risc. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica pel dia d’avui és la següent:
 
S'esperen precipitacions entre febles i moderades a la meitat sud del litoral i prelitoral, especialment fins a primeres hores de la tarda. Al final del dia també és probable algun ruixat a d'altres punts del terç oest, especialment al quadrant nord-oest i localment acompanyat de tempesta. Les quantitats acumulades seran fins a poc abundants ( fins 20 mm en 24h ), malgrat que, de manera local, podran ser abundants al litoral de Tarragona.
 
Les màximes seran similars o lleugerament més altes, sobretot a ponent i l'extrem nord-est, si bé al litoral i Prelitoral sud i central baixaran lleugerament. Es mouran entre 24 i 29 ºC al Pirineu i litoral i entre 27 i 32 ºC a la resta del país, puntualment més altes a ponent.
 
Quant al vent, s’imposarà el component sud arreu, amb predomini del migjorn inicialment i el llebeig posteriorment al litoral. En general, el vent bufarà entre fluix i moderat, tot i que amb cops forts a les terres de l'Ebre i al litoral i prelitoral nord a partir de migdia. Al final del dia el vent bufarà fluix i de direcció variable a l'interior.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) va desactivar ahir a les 23.30 hores la fase d’alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) i passa a situació de prealerta.  Això es deu a l’absència de precipitacions i l’estat malmès de la vegetació després del perllongat episodi advers. Pel dia d’avui es manté el risc d’incendi forestal per a les comarques següents:
 
 • Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental
 • Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès
 • Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, La Selva i Pla de l’Estany.
 • Demarcació de Lleida: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Garrigues, Noguera, Pallars.
 • Jussà, Pallars Sobirà, Segarra, Segrià i Urgell.
 • Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
 • Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
D’altra banda, segons ha informat la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat(DGMNB ) s’han obert els accessos als massissos que restaven tancats i també s’han aixecat a tots els municipis la prohibició dels permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill. La DGMNB ha comunicat que dóna per finalitzada la situació d’elevat perill d’incendi que ha motivat l’activació del Pla Alfa 3 en nombrosos municipis.
 
A través del CECAT la DGPC ha comunicat a les administracions locals i a les sales centrals dels cossos operatius les mesures previstes i manté el contacte permanent amb els anteriors per tal de fer seguiment exhaustiu de l'episodi.
 
Cal recordar les següents recomanacions:
 
 • Molta precaució, cal extremar la prudència. Perill elevat de gran incendi.
 • Vigilar molt qualsevol activitat en zones forestals i en el seu perímetre. No dur a terme activitats que puguin provocar guspires.
 • No llençar burilles.
 • No circular amb vehicles fora dels camins autoritzats, ni els estacioneu sobre herbes seques.
 • En cas de veure un incendi, avisar urgentment al 112 o a l’autoritat més propera.
 • Informar-se del perill d’incendi a través de la pàgina web o del telèfon 012.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari risc incendi forestal

Mapa diari risc incendi forestal
JPG | 191