Direcció General de Comunicació

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL (previsió pel 28 d'agost)

query_builder   27 agost 2012 18:33

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL (previsió pel 28 d'agost)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, la previsió per demà és que el perill d’incendi forestal disminueixi arreu. Hi ha perill molt alt zones de la Catalunya central i interior de les comarques de Tarragona i Girona. Perill alt a gairebé tota la resta, excepte zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental i indrets del litoral central i sud.
Risc incendi
Els Bombers de la Generalitat i els Agents Rurals han fet patrullatges aeris per zones de risc d’incendi. Pel que fa a l’incendi de Madremanya, que està controlat des de dissabte a la nit, els Bombers de la Generalitat continuen remullant la zona afectada pel foc i revisant que no hi hagi cap punt calent amb set dotacions terrestres. A més, dos helicòpters van sobrevolant la zona al llarg del dia per detectar possibles columnes de fum al perímetre de l’incendi.
 
 
Cal destacar que no hi ha situacions meteorològiques de risc. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica per demà és la següent:
 
De matinada s'esperen precipitacions disperses a punts de la meitat oest, especialment al litoral i al Pirineu. A partir de mig matí també s'esperen xàfecs a punts del terç nord i la meitat est. En general, les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyades de tempesta, especialment a l'interior on a més no es descarta també calamarsa. Acumularan quantitats de precipitació poc abundants o localment abundants.
 
Les mínimes seran entre lleugerament i moderadament més altes. Es mouran entre 9 i 14 ºC al Pirineu, entre 19 i 24 ºC a la meitat sud, puntualment més elevades al litoral sud, i entre 14 i 19 ºC a la resta del territori.
Les màximes quedaran similars o lleugerament més baixes, sobretot al nord-est. Oscil·laran entre 24 i 29 ºC al Pirineu, al quadrant nord-est i resta del litoral i entre 27 i 32 ºC a la resta del país.
 
Quant al vent, a l'inici i final del dia el vent bufarà fluix i de direcció variable a l'interior i de component sud al litoral. Al llarg del matí s'imposarà el component sud arreu, amb predomini del migjorn al litoral. En general, el vent bufarà entre fluix i moderat, amb algun cop fort al litoral nord.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la situació de prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT)  Aquesta situació de prealerta del Pla Infocat es deu a l’absència de precipitacions i el malmès estat de la vegetació després del perllongat episodi advers. Pel dia d’avui es manté el risc d’incendi forestal per a les comarques següents:
 
- Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental
- Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès
- Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, La Selva i Pla de
l’Estany.
- Demarcació de Lleida: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Garrigues, Noguera, Pallars
Jussà, Pallars Sobirà, Segarra, Segrià i Urgell
- Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
- Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
A través del CECAT, la DGPC ha comunicat a les administracions locals i a les sales centrals dels cossos operatius les mesures previstes i manté el contacte permanent amb els anteriors per tal de fer seguiment exhaustiu de l'episodi.
Cal recordar les següents recomanacions:
 
·     Molta precaució, cal extremar la prudència. Perill elevat de gran incendi.
·     Vigilar molt qualsevol activitat en zones forestals i en el seu perímetre. No dur a terme activitats que puguin provocar guspires.
·     No llenceu burilles.
·     No circuleu amb vehicles fora dels camins autoritzats, ni els estacioneu sobre herbes seques.
·     Si veieu un incendi, aviseu urgentment al 112 o a l’autoritat més propera.
·     Informeu-vos del perill d’incendi a la web o a través del 012.

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi pel 28 d'agost

Mapa de risc d'incendi pel 28 d'agost
JPG | 195

Mapa de risc d'incendi pel 28 d'agost (amb llegenda de comarques)

Mapa de risc d'incendi pel 28 d'agost (amb llegenda de comarques)
JPG | 210