Servei Meteorològic de Catalunya

Jornada de tempestes

query_builder   29 agost 2012 13:51

event_note Nota de premsa

Jornada de tempestes

 
El pas d’un sistema frontal farà que el dijous sigui un dia marcat per les tempestes que podran caure a molts punts de Catalunya, i que localment seran fortes i aniran acompanyades de calamarsa o pedra
 
La situació meteorològica de les properes hores vindrà marcada pel pas d’un sistema frontal que aquesta tarda i vespre ja arribarà per l’oest del país i que fins demà al vespre escombrarà Catalunya. Un cop el front acabi de passar s’establirà un flux de vent del nord que farà baixar destacadament la temperatura.
 
Avui, dimecres 29, a la tarda ja s’esperen les primeres tempestes a punts del quadrant nord-oest del país que seran d’intensitat moderada. Al llarg de dijous dia 30 d’agost, amb el pas del front, els xàfecs i tempestes proliferaran per tot el país i seran localment d’intensitat forta; també podran anar puntualment acompanyades de calamarsa o pedra i amb fortes ratxes de vent. De matinada afectaran principalment al nord i oest del país, però ja al matí creixeran a la meitat sud del litoral i del prelitoral, així com també a punts de la Catalunya central. A la tarda les més importants cauran a la meitat est del país i al nord del litoral i prelitoral de Tarragona, per acabar desapareixent durant la nit de dijous i matinada de divendres  pel sector central del litoral i del prelitoral.
 
Al llarg de l’episodi, es podran acumular quantitats abundants de precipitació (fins a 50 mm en 24 hores), tot i que puntualment allà on els xàfecs siguin més importants les quantitats acumulades podran ser molt abundants (entre 50 i 100 mm en 24 hores).
 
El vent de component nord s’anirà reforçant durant el dijous als dos extrems del país. A la tarda, la tramuntana a l’Empordà i el mestral a les terres de l’Ebre ja bufaran forts, amb cops molt forts al final del dia. El vent es mantindrà fort en aquests sectors al llarg de divendres 31. Aquesta entrada de vent del nord farà que entre la tarda de dijous i el matí de divendres la temperatura baixi entre moderadament i acusada arreu de Catalunya.
 
Amb aquesta previsió, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 per pluja per dijous.
 
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 30