Servei Meteorològic de Catalunya

Marxen els ruixats

query_builder   30 agost 2012 20:08

event_note Nota de premsa

Marxen els ruixats

 
Els ruixats de les últimes hores han afectat principalment al terç nord del país, puntualment amb forta intensitat, i a alguns punts del litoral de Tarragona.
 
 Durant les properes hores tindran tendència a desaparèixer pel sector central del litoral i del Prelitoral.
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que al llarg de les darreres hores han caigut precipitacions que han afectat pràcticament a tot el país, puntualment acompanyades de tempesta. Han caigut de manera entre feble i moderada en conjunt, tot i que localment han descarregat amb forta intensitat.
 
Les quantitats de precipitació acumulades des de la tarda d’ahir fins a les a les 19:00 hores d’avui han estat abundants (entre 20 i 50 mm en 24 hores) a molts punts del terç nord del país. A la següent taula es mostren les dades superiors a 10 mm de precipitació acumulada al llarg del que portem d’episodi a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) del SMC.
taula
 
 
A més, a l’estació de la XEMA ubicada a Artés (el Bages) s’ha superat el llindar d’intensitat de pluja (20mm / 30 min), amb un valor semihorari de 32,3 mm.
 
 
La predicció indica que durant les hores que resten de dijous i durant les primeres hores de la matinada de demà, divendres 31, les precipitacions tindran tendència a deixar Catalunya pel sector central del litoral i del prelitoral, encara amb la probabilitat de que ho facin en forma de xàfec d’intensitat puntualment forta en aquest sector del país
 
La tramuntana ha bufat entre moderada i forta tot el dia a l’Empordà, amb cops que han arribat als 90,7 km/h a l’estació de la XEMA de Portbou (l’Alt Empordà). La tramuntana es reforçarà aquesta nit, i sobretot durant la matinada de divendres, sobretot al nord de l’Alt Empordà on bufarà amb cops molt forts. A les Terres de l’Ebre també es reforçarà el mestral que bufarà moderat amb alguns cops forts.
 
La davallada de la temperatura serà destacada, i les mínimes de demà divendres al matí baixaran fins a valors d’entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 7 i 12 ºC al Prepirineu, entre 9 i 14 ºC a la depressió Central, entre 12 i 17 ºC al prelitoral i entre 15 i 20 ºC al litoral.
 
Amb aquesta previsió, el Servei Meteorològic de Catalunya manté l’Avís de Situació Meteorològica de Risc (SMR) de nivell 1 per pluja per avui dijous, i l’Avís de SMR de nivell1 per vent per demà divendres al matí.
 
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 365