Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   1 setembre 2012 13:16

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi forestal s’ha incrementat a zones de l’Empordà i Prepirineu Occidental i no experimenta canvis a les terres de l’Ebre. Hi ha perill entre molt alt i extrem a les Terres de l’Ebre i l’Empordà. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, zones del Prepirineu Occidental i Oest de la Catalunya central. El perill és moderat a la resta de zones, excepte a la cara Nord del Pirineu on és baix.
Mapa de risc d'incendi forestal diari
Un bombarder de Bombers de la Generalitat es desplaça d’Òdena a Terres de l’Ebre per fer vigilància i els Agents Rurals patrullaran amb un avió per Comarques de Baix Ebre, Terra alta, Ribera d’Ebre, Priorat, sud de Segrià i sud de Garrigues; i amb helicòpter pel Litoral de Girona.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica pel dia d’avui és la següent:
 
Cel mig o puntualment ennuvolat per núvols alts i mitjans en general que es mantindran tot el dia d’avui, i puntualment molt ennuvolat al vessant sud del Pirineu. Al sector central del litoral i del prelitoral hi haurà alguns intervals de núvols baixos i alguna nuvolada aïllada per la tarda al quadrant nord-est, i a partir del vespre al vessant nord del Pirineu es mantindrà molt ennuvolat.
Pel que fa a precipitacions, s’espera algun ruixat local, feble i puntualment moderat, al sector central del litoral i del prelitoral, especialment al final del dia.
 
Les temperatures màximes aniran en lleuger descens. Es mouran entre 18 i 23 ºC al Pirineu, i entre 24 i 29 ºC a la resta del país. Localment al vessant nord del Pirineu poden ser més baixes.
En aquests moments, el vent bufa de tramuntana al litoral nord del país, entre moderada i forta, amb ratxes molt fortes sobretot a l’Alt Empordà. A les Terres de l’Ebre bufa el mestral entre flux i moderat amb ratxes fortes. A la resta del país bufa de component nord i oest en general, entre fluix i moderat amb algun cop fort. Pel que fa a cotes mitjanes i elevades de la meitat nord del país bufarà moderat amb ratxes fortes, i no es descarta alguna de molt forta a la nit. Aquesta situació meteorològica es mantindrà durant els propers dies.
 
Pel que fa a la humitat, durant el dia d’avui es trobarà entre 30-45% a la meitat est del país, i entre 60-75% a la meitat oest.
 
La Direcció general de Protecció Civil manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d’Alerta, degut a que l’absència de precipitacions a zones afectades pels vents de tramuntana i mestral mantindrà el perill d’incendi molt elevat.
 
Durant el dia d’avui, la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, manté restringit l’accés als següents massissos de la demarcaió de Girona:
 
-       Massís de l’Albera
-       Cap de Creus
-       El Montgrí-muntanya Gran
-       Muntanyes de Begur
-       Les Gavarres
 
Es prohibeixen totes les activitats que puguin comportar risc d’incendis forestals a 49 municipis afectats pel tancament de massissos, s’adjunta document amb la relació de municipis afectats.

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal (01.09.12)

Mapa de risc d'incendi forestal (01.09.12)
JPG | 108