Drets Socials

Benestar Social i Família dóna suport al nou projecte de Càritas per combatre la pobresa infantil

Benestar Social i Família dóna suport al nou projecte de Càritas per combatre la pobresa infantil

query_builder   5 setembre 2012 14:07

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família dóna suport al nou projecte de Càritas per combatre la pobresa infantil

L’objectiu principal del Projecte d’Atenció Integral i Integrada de la Pobresa Infantil és eradicar la pobresa hereditària. La iniciativa es basa en el treball en xarxa amb les administracions públiques i les entitats privades compromeses amb aquesta problemàtica
Benestar Social i Família dóna suport al nou projecte de Càritas per combatre la pobresa infantil
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha signat aquest matí el conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana de Barcelona per a l’impuls del Projecte d’Atenció Integral i Integrada de la Pobresa Infantil (PAIDÓS). El Projecte PAIDÓS té com a objectiu pal·liar els efectes de la pobresa infantil i prevenir-ne els factors de cronificació, mitjançant un treball intensiu, integral i integrat amb les famílies, els agents socials i la comunitat. Es vol promoure l’apoderament de les famílies i els seus infants a través del desenvolupament de les seves capacitats, recursos i interessos.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Cleries ha volgut felicitar la tasca de Càritas Barcelona, una entitat de referència amb qui el Departament col·labora en diverses iniciatives i amb més d’1.150.000 euros en el global de les subvencions. El conseller també s’ha referit a la feina del Govern de la Generalitat en la lluita conta la pobresa infantil. En aquest sentit, ha destacat l’elaboració del Pacte per a la Infància a Catalunya i del Pacte Nacional per a la inclusió social i l’eradicació de la pobresa.
 
El conseller ha destacat que el projecte PAIDÓS “va en la línia del que cal fer en les circumstàncies actuals: saber sumar o treballar en xarxa administracions, entitats i sector privat. Sumar d’aquesta manera permet multiplicar els resultats”. El conseller Cleries ha volgut felicitar Càritas Barcelona per aquest projecte i tots els que l’entitat porta a terme, perquè “coincideixen amb la prioritat del Govern que és lluitar contra la pobresa, sobretot la pobresa familiar que esdevé pobresa infantil. La situació econòmica afecta també a les administracions perquè tenen menys recursos dels que tenien en altres circumstàncies. Per això cal prioritzar i des de Benestar Social i Família prioritzem la lluita contra la pobresa i la protecció dels infants”. En aquest sentit, ha afegit que “quan els pressupostos públics són més limitats cal respondre a les famílies amb projectes com aquest en els quals ens impliquem tots per a donar solucions concretes”.
 
 
Projecte d’Antenció Integral i Integrada de la Pobresa Infantil
El Projecte PAIDÓS, que té una durada prevista de quatre anys, es focalitza en famílies amb infants de 0 a 6 anys en situació de pobresa, amb dificultats per tenir cura dels fills i que poden presentar altres necessitats importants no cobertes. El treball amb les famílies s’aborda des dels àmbits socioeducatiu, psicoterapèutic i comunitari per augmentar els factors de protecció i resiliència dels infants; incrementar les competències parentals; i facilitar la vinculació de les famílies amb el seu entorn més proper.
 
A través del conveni signat avui, Benestar Social i Família oferirà recolzament al desenvolupament global del projecte, especialment a través dels diferents programes d’inclusió social del Departament, així com en els processos de seguiment, anàlisi i avaluació. També es posa a disposició del projecte l’experiència i el coneixement del personal de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.
 
A banda del suport del Departament de Benestar Social i Família, el Projecte PAIDÓS compta amb la col·laboració d’altres organismes públics i privats.

1  

Imatges

Benestar Social i Família dóna suport al nou projecte de Càritas per combatre la pobresa infantil

Benestar Social i Família dóna suport al nou projecte de Càritas per combatre la pobresa infantil 2024