Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   5 setembre 2012 13:49

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat  el perill d’incendi forestal disminueix en general. Hi ha perill molt alt a les Terres de l’Ebre i l’Empordà. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, zones del Prepirineu Occidental i oest de la Catalunya central. El perill és moderat a la resta de zones, excepte a la cara Nord del Pirineu on és baix.
 
govern
 
Els Bombers de la Generalitat han atès, en les darreres hores, una trentena d’avisos per petits incendis de vegetació arreu del país. Tan sols destacar un incendi de vegetació agrícola que va cremar ahir a la tarda 1.100 m2 a Torregrossa, en un servei en què hi van treballar tres dotacions dels Bombers. A la nit, a Almacelles, van cremar 500 m2, també de vegetació agrícola, a la zona del Cau de la Figuera. Hi van treballar cinc dotacions. Finalment aquest matí s’han mobilitzat quatre dotacions terrestres per un incendi de vegetació forestal que ha cremat 400 m2 a Vidreres, a la urbanització Puigventós.
 
El Cos d’Agents Rurals patrullaran amb helicòpter els territoris de Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.
 
D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya avui es preveu la següent situació meteorològica:
 
Pel que fa a les precipitacions, a la tarda s'esperen alguns ruixats aïllats al Pirineu i Prepirineu oriental i són possibles a la resta de la serralada i a altres punts de l'interior del quadrant nord-est. Seran d'intensitat feble o localment moderada, minsos i no es descarta que vagin acompanyats de tempesta.
 
Fins a mig matí i a la nit el vent serà fluix i de direcció variable en conjunt, amb terral al litoral, si bé de matinada bufarà mestral entre fluix i moderat a les Terres de l'Ebre. Al centre del dia el vent girarà a component sud i est fluix amb cops moderats al litoral, prelitoral i resta de la meitat est de Catalunya, mentre que continuarà fluix i de direcció variable a la resta del país, amb algun interval de component sud. Independentment, al nord de l'Alt Empordà i als cims del Pirineu bufarà tramuntana entre fluixa i moderada, amb alguns cops forts.
 
La humitat relativa se situarà entorn del 30-40% a l’interior i 40-60% a la resta durant el migdia. A la tarda amb l’increment de les nuvolades i i la possibilitat de ruixats augmentarà significativament la humitat.
 
En quant a les temperatures, les màximes seran similars en general, però lleugerament més altes a ponent i terç sud de Catalunya. Oscil·laran entre 21 i 26 ºC al Pirineu, entre 27 i 32 ºC a Ponent i a les terres de l'Ebre i entre 25 i 30 ºC a la resta del país.
 
La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:
 
·     Demarcació de Barcelona: Maresme
·     Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, La Selva, Gironès i Pla de l’Estany
·     Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
·     Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
·     Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 191