Servei Meteorològic de Catalunya

EMA Solsona

El Servei Meteorològic de Catalunya instal·la una nova estació meteorològica automàtica (EMA) a Solsona

query_builder   5 setembre 2012 11:56

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya instal·la una nova estació meteorològica automàtica (EMA) a Solsona

 
Des del 12 de juliol es poden consultar les dades meteorològiques d’una nova EMA instal·lada a Solsona

 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha posat en marxa una nova Estació Meteorològica Automàtica (EMA) al terme municipal de Solsona. La instal·lació d’aquesta estació meteorològica automàtica gestionada pel SMC és resultat del conveni signat avui entre l’Ajuntament de Solsona, el Departament de Territori i Sostenibilitat  i el Servei Meteorològic de Catalunya.

Aquest nou equipament disposa de sensors per a la mesura de la temperatura i la humitat relativa de l’aire, la velocitat i direcció del vent a 10 metres d’altura, la irradiància solar global, la precipitació i la pressió atmosfèrica.  La instal·lació d’aquesta estació ha comportat el desmantellament de l’EMA de Clariana de Cardener, que amb el temps havia patit modificacions en l’entorn que aconsellaven la seva substitució.
 
Les dades subministrades per tots aquests sensors s’enregistren cada 30 minuts, i s’envien a la seu central del SMC amb aquesta mateixa cadència a través de comunicació mòbil GSM/GPRS. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades del SMC i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts.
 
Tota la informació d’aquesta estació es pot consultar a la pàgina web del SMC: www.meteo.cat.
 
 
La Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)
 
La nova estació, amb el nom de XT-Solsona, quedarà integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya, que disposa de 169 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país. Les dades proporcionades pels equipaments s’incorporen a una base de dades que permet realitzar tasques de vigilància meteorològica i estudis climàtics, entre d’altres.
 
 
Servei Meteorològic de Catalunya

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 213