Direcció General de Comunicació

Reunio Barcelona World

El Govern formalitza una inversió de gairebé 5.000 milions d'euros amb l'objectiu de consolidar Catalunya com a referent turístic mundial

query_builder   7 setembre 2012 12:52

event_note Nota de premsa

El Govern formalitza una inversió de gairebé 5.000 milions d'euros amb l'objectiu de consolidar Catalunya com a referent turístic mundial


  • Es calcula que el projecte generarà 20.000 llocs de treball directes
  • Actualment la Generalitat està treballant en 300 projectes més d’inversió. En el que portem de legislatura ja se n’han tancat 78 més
El Govern, en el marc de la tasca que duu a terme per captar inversions per Catalunya, ha formalitzat avui un projecte d’inversió, “Barcelona World” amb l’objectiu de consolidar Catalunya com a referent turístic mundial. Consistirà en la construcció de 6 grans complexos turístics en un espai a l’entorn de Port- Aventura. Tot aquest espai comptarà amb hotels, shopping centers, teatre, centre de convencions, casinos i àrees amb serveis i oficines.

Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Govern de Generalitat de Catalunya, La Caixa, i el grupo Veremonte. Aquest grup, al costat de diversos inversors internacionals i operadors, ha presentat la proposta “Barcelona World” de creació del major centre de turisme i oci d’Europa.

La formalització del projecte s’ha celebrat aquest matí al Palau de la Generalitat, i ha comptat amb la presència dels consellers d’Economia Andreu Mas-Colell; Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; Empresa i Ocupació; F. Xavier Mena; Lluís Rullan, subdirector General de La Caixa i Xavier Adserà, conseller delegat  de Veremonte.

Mas-Colell ha definit Barcelona World com “un projecte molt ambiciós de potenciació de la indústria turística catalana, un dels sectors bàsics  de la nostra economía”.  Aquest és un “projecte internacional” i amb el qual “ens volem consolidar com una gran capital del turisme a nivell mundial”.

Lluís Recoder, ha subratllat que aquest “és un projecte elaborat i reflexionat”. A diferencia del projecte impulsat per Las Vegas Sands, aquest és “un projecte estratègic que té el consens amb el territori”, “sense arestes”. Afecta a una zona ja desenvolupada, amb el sòl qualificat, on no es requereixen modificacions de planejament  per la qual cosa “la velocitat d’execució d’aquest projecte és superior a qualsevol altre que pugui estar sobre la taula, no només a Catalunya sinó al conjunt de l’Estat”.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena ha volgut emfasitzar que “som davant  d’un dels principals projectes d’inversió que a hores d’ara es farà no només a Europa sinó al món en el sector meetings incentive conventions events de turisme familiar i esportiu”.  El conseller s’ha mostrat convençut que el projecte “serà un èxit des de la perspectiva de la inversió però, també per Catalunya, per la creació de llocs de treball i  d’activitat econòmica”.

Emplaçat al llindar de Port Aventura

Es desenvoluparà als termes municipals de Vila-seca i Salou (Tarragona), en uns terrenys limítrofs a Port Aventura. L’àrea de Port Aventura comprèn 825 hectàrees (8 milions de metres quadrats), 316 de les quals estan ocupades pel parc temàtic. Aquesta nova inversió permetrà crear 445 noves hectàrees comercials en uns terrenys que són urbans i urbanitzats, propietat de La Caixa, que ha arribat a un acord econòmic per a la seva venda amb el consorci promotor.

La inversió total de Barcelona World  rondarà els 4.775 milions d’euros (6.000l milions de dòlars) i representarà la construcció de 6 grans complexos, que recrearan les àrees geogràfiques d’Europa, els Estats Units, la Xina, Brasil, Rússia i l’Índia. Tot l’espai tindrà més d’1,5 milions de metres quadrats construïts i comptarà amb un total de 12.000 habitacions hoteleres. S’estima que el projecte generarà al voltant de 20.000 llocs de treball directes.

Per a l’elecció de l’emplaçament ha estat essencial la proximitat dels terrenys a Barcelona, així com les infraestructures existents a la zona: l’aeroport de Reus, l’estació de tren, l’accés directe a l’autopista AP-2, la proximitat de l’estació del TGV Camp de Tarragona i els ports de Barcelona i Tarragona, en un enclavament que gaudeix d’una climatologia favorable durant tot l’any.

L’àrea on s’ubicarà la inversió ja està completament urbanitzada, disposa de tots els serveis (accessos, vials, electricitat, aigua, sanejament, depuradora...). Compta amb 3 camps de golf en funcionament, una platja amb beach club, piscines i àrees esportives. El limítrof parc d’atraccions de Port Aventura disposa de 2.000 habitacions hoteleres operatives, un centre de convencions i atraccions múltiples i rep més de 4.000.000 de visitants anuals. Així, les sinergies entre el parc i aquesta nova inversió seran molt positives per a ambdós projectes.

La inauguració del centre turístic està prevista per a finals de 2016, després d’un període d’entre 12 i 18 mesos per al disseny i l’obtenció de les llicències i els permisos necessaris i dels 36 mesos previstos per a la seva construcció.

Els promotors d’aquesta inversió esperen aconseguir una xifra de 10.000.000 de visitants anuals i erigir-se com el centre d’oci més gran d’Europa.


La Generalitat està treballant en 300 projectes més d’inversió

Actualment, la Generalitat està treballant en 300 projectes d’inversió de diferents dimensions, que es troben en diferents estadis de maduració. Des de l’inici de la legislatura, el Govern ja tancat 78 projectes d’inversió estrangera, amb una inversió associada de 462 milions d’euros, i que han significat la creació de 3.675 nous llocs de treball i el manteniment de 4.400 més.

1  

Imatges

Plànol ubicació Barcelona World

Plànol ubicació Barcelona World 2032

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia