President

CAREC

Els professors Àngel Castiñeira i Teresa Garcia Milà i els empresaris Lluís Rullan i Xavier Torra s'incorporen al CAREC

query_builder   7 setembre 2012 13:43

event_note Nota de premsa

Els professors Àngel Castiñeira i Teresa Garcia Milà i els empresaris Lluís Rullan i Xavier Torra s'incorporen al CAREC

El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) ha formalitzat en la sessió de treball que ha celebrat aquest migdia la primera renovació parcial dels seus consellers, amb la incorporació dels professors Àngel Castiñeira i Teresa Garcia Milà i dels empresaris Lluís Rullan i Xavier Torra.
 
Tal com ja es va anunciar en el moment d’iniciar els seus treballs ara fa 18 mesos, el CAREC de manera periòdica procedirà a renovar la seva composició incorporant noves perspectives i expertesa que donin continuïtat a l’impuls i dinàmica de treball del Consell.
 
La incorporació dels professors Àngel Castiñeira, doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació i director del Departament de Ciències Socials d’ESADE-Universitat Ramon Llull (URL); Teresa Garcia-Milà, catedràtica d’Economia de la UPF i directora del Departament d’Economia i Empresa d’aquesta universitat, i dels empresaris Lluís Rullan, president de Lumine i conseller de PortAventura i Saba Infraestructures, i Xavier Torra, director general de Simon Holding, coincideix amb la sortida del Consell d’Eugènia Bieto, directora general d’ESADE; Cèsar Molins, director general d’Ames, S.A., i Joan Prat, secretari general de l’Associació d’Empreses Elèctriques (ASEME). D’altra banda, el professor i catedràtic d’Economia de la UB Germà Bel, que actualment realitza una estada acadèmica i de recerca als Estats Units, es reincorporarà a la normalitat del treball en el Consell passat l’estiu de 2013. 
 
D’ençà l’inici dels seus treballs, el CAREC ha elaborat 11 informes i documents que abasten des del més recent sobre el pacte fiscal a l’Informe inicial per a la cimera econòmica de març de 2011, de la qual van sorgir sis documents amb diferents propostes en els àmbits de la política industrial i energètica; el finançament al sector privat; un model per a les pimes que posteriorment es va completar amb un informe específic sobre la dimensió empresarial; el foment de l’esperit emprenedor; i la interrelació recerca, innovació, universitat i activitat productiva. El CAREC també ha treballat en propostes orientades a promoure una fiscalitat que faciliti i impulsi un marc favorable a la reactivació i en l’àmbit del crèdit empresarial. 
 
El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement, es va crear el gener de 2011 i va iniciar els seus treballs el febrer del mateix any. Entre les seves funcions destaquen:
 
- Assessorar o informar sobre les qüestions que li siguin plantejades pel president o pels titulars dels departaments de la Generalitat competents en les polítiques orientades a impulsar el procés de reactivació econòmica de Catalunya.
 
- Proposar les actuacions o plantejaments que consideri adients en funció de l’evolució econòmica, tot tractant d’anticipar els seus efectes en els sectors públic i privat.
 
- Recolzar, a petició del president de la Generalitat, processos de negociació que impliquin la participació del Govern o del Parlament amb institucions de l’Estat o organitzacions internacionals.
 
S'adjunten les notes biogràfiques dels nous consellers del CAREC.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Notes biogràfiques

Notes biogràfiques
PDF | 130

`