Direcció General de Comunicació

Comunicat de risc diari d'incendi forestal

query_builder   10 setembre 2012 12:52

event_note Nota de premsa

Comunicat de risc diari d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi disminueix considerablement a tot el Pirineu i Prepirineu i modestament a la resta. Hi ha perill molt alt a les terres de l’Ebre i punts de les comarques gironines. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona. A ponent, Catalunya central i extrem nord-est el perill és entre moderat i alt. El perill oscil•la entre moderat i baix a tot el Pirineu i gran part del Prepirineu.
Mapa diari de risc d'incendi forestal
Després de l’episodi de pluges i les tempestes elèctriques que ahir van creuar part del país, els Bombers de la Generalitat treballen amb la possibilitat que durant el dia d’avui pugui aparèixer algun foc de llamp. Per aquest motiu, les unitats del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) restaran properes a les bases d’helicòpter en cas que sigui necessària la seva activació i hagin de ser helitransportades a zones de difícil accés.

Malgrat que els llamps van caure amb intensitat al Pirineu i Prepirineu, en aquestes zones anaven acompanyats de quantitats importants d’aigua. No ha passat el mateix a l’interior de les Terres de l’Ebre, on s’ha registrat activitat elèctrica però sense la presència important de pluja. Per aquest motiu, els Bombers de la Generalitat preveuen que aquest migdia dos avions de vigilància i atac (AVA) facin una ruta preventiva amb especial atenció a aquesta zona per tal de divisar i alertar ràpidament de la presència de qualsevol possible columna de fum.
 
D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu la següent situació meteorològica:
 
S’esperen núvols baixos a la Costa de Tarragona i Costa Brava, que s’aniran dispersant al llarg del matí. Poden créixer nuvolades al Pirineu, Prepirineu i Prelitoral, que podrien descarregar alguns ruixats amb episodis puntuals de calamarsa. També a la zona dels Ports de Besseit s’esperen nuvolades amb algun ruixat intermitent.
S’esperen vents fluixos de component Sud, amb algun cop moderat fins al centre del dia, amb una mica més d’intensitat a les Terres de l’Ebre. Al Nord de la Costa Brava seran de component Sud-Est entre fluixos i moderats.
 
La humitat relativa se situa en un 60 a 70% en el quadrant nord-est, en un 70 i 80% en el litoral i baixarà fins a un 40% en la Depressió central. A la tarda s’espera un augment generalitzat de la humitat.
Pel que fa a les temperatures, les màximes podrien ser similars o lleugerament més baixes i oscil.laran entre 24 i 29ºC al Pirineu, entre 29 i 34ºC a ponent i a l’interior de les terres de l’Ebre i entre 27 i 32ºC a la resta del territori.

La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les següents comarques:
 
- Demarcació de Catalunya Central: Anoia
- Demarcació de Girona:Baix Empordà, La Selva i Gironès
- Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
- Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 232