Territori

El Departament de TES i l'Ajuntament de Terrassa acorden enderrocar els blocs en pitjor estat del barri de Ca n'Anglada

query_builder   12 setembre 2012 13:03

event_note Nota de premsa

El Departament de TES i l'Ajuntament de Terrassa acorden enderrocar els blocs en pitjor estat del barri de Ca n'Anglada

  • Avui s’ha signat el conveni pel qual s’estableix l’enderroc i immediat reallotjament dels veïns en habitatges ja existents del mateix municipi
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana i president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, i l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, han signat aquest matí un conveni pel qual acorden l’enderroc dels edificis que es troben en més mal estat del barri de Ca n’Anglada i el reallotjament de les famílies afectades per aquests enderrocs en habitatges ja existents del mateix municipi.
 
L’any 2007 es va signar un conveni marc entre l’Ajuntament de Terrassa i  l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) relatiu al plantejament urbanístic del barri de Ca n’Anglada. Aquest conveni comportava unes actuacions urbanístiques que les actuals condicions  financeres i pressupostàries fan inviables.
 
No obstant aquesta dificultat econòmica per a realitzar la totalitat de les actuacions programades inicialment al barri de Ca n’Anglada, l’Ajuntament de Terrassa i el Departament de Territori i Sostenibilitat han optat per dur a terme les actuacions que l’actual entorn permet i que són més urgents.
 
Així, l’enderroc d’aquests dos blocs comportarà el reallotjament de totes les famílies que hi viuen en altres habitatges del municipi. Com que l’oferta d’habitatges a Terrassa és superior a la demanda i s’ha produit una important rebaixa en els preus, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament aportaran 3 MEUR d’euros cadascun per a adquirir habitatges existents al municipi, tant nous com de segona mà, i poder reallotjar a les famílies afectades pels enderrocs.
 
Es procurarà que les característiques dels habitatges  de substitució compleixin preferentment les condicions objectives de capacitat derivades de la composició familiar de la família afectada.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 79