Empresa i Treball

INDÚSTRIA

ACC1Ó firma un conveni amb el Banc Sabadell i "la Caixa" pel finançament a empreses que comencen a exportar

query_builder   12 setembre 2012 13:27

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

ACC1Ó firma un conveni amb el Banc Sabadell i "la Caixa" pel finançament a empreses que comencen a exportar

 

  • Les entitats bancàries posaran a disposició de les empreses participants al programa Iniciació a l’Exportació d’ACC1Ó una línia especial de préstecs per obrir-se a mercats exteriors.
 
  • Banc Sabadell ofereix, a més, sessions formatives sobre mitjans de pagament internacional, crèdit documentari, garanties i standby, finançament especialitzat, cobertures de tipus de canvi i incoterms.
 
  • “la Caixa” organitzarà tallers de coneixement de productes, sessions formatives i jornades tècniques. L’entitat també ofereix la seva àmplia xarxa d’oficines a l’exterior per acompanyar a les empreses d’aquest programa.
 
  • Aquests convenis s’emmarquen dins dels Serveis Complementaris oferts per ACC1Ó orientats a cobrir les necessitats de l’empresariat català en els primers passos cap a la internacionalització.
 
 
ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, ha signat avui dos convenis de col·laboració amb el Banc de Sabadell i amb “la Caixa” amb l’objectiu de facilitar l’accés al finançament a les empreses participants al programa Iniciació a l’Exportació que decideixin sortir a l’exterior.
 
A l’acte de signatura hi ha assistit Josep Moragas, conseller delegat d’ACC1Ó, Jaime Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell i Jordi Nicolau, director executiu territorial de Catalunya de “la Caixa”.
 
Aquests convenis formen part del que es coneix com Serveis Complementaris de l’esmentat programa Iniciació a l’Exportació. Es tracta d’un conjunt de serveis exclusius orientats a cobrir les necessitats que apareixen en els primers passos de la internacionalització d’una empresa. Aquests serveis inclouen tasques d’interpretació, assessorament legal i homologació per part de proveïdors especialitzats.
 
També inclouen serveis de mentoring per part d’empreses catalanes ja molt internacionalitzades que oferiran la seva experiència als clients del programa. D’altra banda, els Serveis Complementaris inclouen viatges de prospecció col·lectius per les empreses participants al programa Iniciació a l’Exportació organitzats per les oficines d’ACC1Ó a l’exterior.
 
Acord amb Banc Sabadell
 
L’acord amb Banc Sabadell contempla una línia de préstec amb un import de 20.000 euros per empresa per tal de finançar les despeses mínimes necessàries per començar a exportar.
 
A més, s’oferiran cinc sessions d’unes 5 hores de durada, que aniran a càrrec dels directors de Comerç Exterior de Banc Sabadell per tal de formar als assistents sobre mitjans de pagament internacional, crèdit documentari, garanties i standby, finançament especialitzat, cobertures de tipus de canvi i incoterms. El Banc de Sabadell també ofereix als empresaris inscrits en el programa un servei d’acompanyament i consultes.
 
Acord amb “la Caixa”
 
“la Caixa” ofereix un microcrèdit financer de fins a 25.000 euros per cobrir les despeses del pla d’internacionalització de cada empresa així com els projectes d’inversió o finançament de circulant.
 
Pel que fa a l’acord amb “la Caixa”, preveu la creació de grups de treball, tallers de coneixement de productes, sessions formatives i jornades tècniques sobre temes relacionats amb el comerç internacional i finançament especialitzat per empreses i emprenedors.
 
Per altra banda, “la Caixa” posa també a disposició d’ACC1Ó i dels empresaris inscrits al programa un servei d’acompanyament i consultes sobre serveis financers amb el suport de la seva xarxa d’oficines a l’exterior.
 
Programa d’Iniciació a l’Exportació
 
Les empreses que participin al Programa d’Iniciació a l’Exportació (http://www.acc10.cat/ACC1O/cat/internacionalitzacio/iniciacio-exportacio/programa/que-es.jsp)  obtenen els recursos necessaris per planificar amb èxit la incursió comercial a d’altres països.
 
Es tracta d’un programa d’un any de durada que ofereix assessorament personalitzat per part d’especialistes en comerç internacional i en màrqueting digital. Les firmes que hi participin compten també amb la col·laboració directa d’un jove tècnic comercial, format en internacionalització i amb domini d’idiomes estrangers, que ofereix suport tant en la selecció de mercats com en el contacte amb clients potencials.
 
ACC1Ó, que gestiona aquest programa juntament amb els principals agents catalans per a la internacionalització – cambres de comerç, patronals i associacions empresarials – té com a objectiu arribar a 500 empreses aquest any que comencin a exportar regularment.

4  

Fitxers adjunts

El conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, i  el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaime Guardiola, en l'acte de signatura del conveni.

El conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, i el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaime Guardiola, en l'acte de signatura del conveni.
JPG | 2102

El conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, i  el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaime Guardiola, durant la signatura del conveni.

El conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, i el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaime Guardiola, durant la signatura del conveni.
JPG | 2105

El conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas,  i el director executiu territorial de Catalunya de "la Caixa", Jordi Nicolau, durant la signatura del conveni.

El conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, i el director executiu territorial de Catalunya de "la Caixa", Jordi Nicolau, durant la signatura del conveni.
JPG | 1974

El conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, i el director executiu territorial de Catalunya de "la Caixa", Jordi Nicolau, en l'acte de signatura del conveni.

El conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, i el director executiu territorial de Catalunya de "la Caixa", Jordi Nicolau, en l'acte de signatura del conveni.
JPG | 2072