Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   12 setembre 2012 14:03

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat  el perill d’incendi forestal s’incrementa sobretot a les Terres de l’Ebre i Alt Empordà. Hi ha perill molt alt en aquestes zones i fins i tot extrem a punts de les Terres de l’Ebre. Perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona. A ponent i les comarques centrals el perill és  entre moderat i alt, i oscil•la entre moderat i baix a tot el Pirineu i gran part del Prepirineu
Mapa diari de risc d'incendi forestal

Els Bombers de la Generalitat segueixen amb especial atenció l’episodi de Mestral i tramuntana que afecta avui el sud i el nord del país. Per aquest motiu un helicòpter es traslladarà a Montblanc per reforçar els recursos d’extinció a la zona de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En aquestes comarques, igual que a Girona, diverses dotacions del Grup d’Actuacions Forestals també restaran alerta i faran vigilància terrestre per les zones més sensibles.

Pel que fa a les rutes de prevenció d’incendis, els Agents Rurals realitzaran aquesta tarda una sortida de vigilància aèria per la comarca de Girona.

Cal destacar que avui, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de risc per Pluja de nivell 1 a partir de les 14h fins a la matinada del dijous.
S'esperen ruixats i xàfecs a la meitat est del territori i resta del Pirineu. Seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé seran localment forts a partir de migdia i acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa. A la tarda també és possible algun ruixat aïllat al Port i àrees properes. Al final del dia els ruixats tendiran a quedar concentrats al litoral i prelitoral central.

A més, al vessant nord del Pirineu s'esperen precipitacions febles i intermitents. La cota de neu baixarà al llarg de la jornada i es situarà al final del dia entorn d'uns 2500 metres al vessant nord del Pirineu.
S'acumularan quantitats de precipitació poc abundants, si bé seran puntualment abundants a la meitat est i resta del litoral central.
Les temperatures màximes seran similars a les d’ahir o baixaran lleugerament, sobretot al nord-est i a Ponent. Tot i així, al litoral sud pujaran lleugerament. Es mouran entre 20 i 25 ºC al Pirineu, localment més baixes al vessant nord, entre 27 i 32 ºC a Ponent i al litoral i prelitoral sud, i entre 24 i 29 ºC a la resta del Principat.

Les mínimes seran similars o lleugerament més baixes, especialment a la meitat nord del territori on, a més, es donaran al final de la jornada. Oscil•laran entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 10 i 15 ºC al Prepirineu i a l'interior del quadrant nord-est, entre 17 i 22 ºC al litoral central i sud, i entre 13 i 18 ºC a la resta.
S'imposarà vent de component sud i est fluix amb cops moderats al quadrant nord-est amb estones de vent de direcció variable, i el component oest a la resta del territori entre fluix i moderat, amb cops forts a partir de la tarda.

Independentment, bufarà la tramuntana a l'Empordà, entre fluixa i moderada amb ratxes fortes al final del dia. El mestral bufarà a les terres de l'Ebre entre fluix i moderat, amb algun cop fort al final del dia.

La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:

- Demarcació de Catalunya Central: Anoia
- Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, La Selva i Gironès
- Demarcació de Lleida: Garrigues, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell.
- Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
- Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre,Montsià,  Ribera d’Ebre i Terra Alta

També, la Direcció general de Protecció Civil, manté el Pla especial d’inundacions de Catalunya en situació de prealerta.

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 131