La Generalitat també ha fet la tradicional ofrena floral a la tomba del president Josep Irla
Una imatge de l'ofrena floral de la Generalitat a Sant Feliu de Guíxols

El Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona ha acollit a les onze del matí l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, organitzada per les principals institucions gironines. L’esdeveniment, obert a la ciutadania, ha començat amb les intervencions del delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús; del president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, i finalment amb l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

 

Eduald Casadesús en el seu discurs ha destacat que "estem en un procés de transició nacional. Hem de fer i fem un camí diferent. Dins d’aquest camí hi ha un gran objectiu, compartit transversalment a la societat catalana: la sobirania fiscal". Mentrestant, Jaume Torramadé s’ha mostrat convençut que aquest Onze de Setembre no és una Diada més i que per tant “no tan sols ens en sortirem, sinó que ho farem reforçats” ha declarat. Finalment, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha manifestat el to de “reivindicació nacional” de la Diada i ha assenyalat que “mai tantes veus hauran pronunciat aquesta tarda el mateix mot”. Un cop finalitzats els parlaments, la Coral Geriona Juvenil ha interpretat Mama (pop rusa), Alleluia de L. Cohen, Doeba de R. Veenker, Viatge Ítaca (versio) de LL. Llach, i Els Segadors de F. Alió.

 
Abans, a primera hora, el delegat del Goven, acompanyat del director de Serveis Territorials de Cultura, Antoni Baulida, i la directora dels Serveis Territorials de Justícia, Isabel Ruiz, ha participat en l'ofrena floral a la tomba del president de la Generalitat Josep Irla, a Sant Feliu de Guíxols. A l'acte, ja tradicional, també hi han estat l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó; el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, i el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català. En el seu parlament, el delegat ha afirmat que "les legítimes aspiracions nacionals de Catalunya són indestriables del benestar dels seus ciutadans". Durant el matí d'avui, també se celebra una jornada de portes obertes a l'Edifici de la Generalitat.
 

2  

Fitxers adjunts

Una imatge de l'ofrena floral de la Generalitat a Sant Feliu de Guíxols

Una imatge de l'ofrena floral de la Generalitat a Sant Feliu de Guíxols
JPG | 871

Una imatge de l'acte institucional a l'Ajuntament de Girona

Una imatge de l'acte institucional a l'Ajuntament de Girona
JPG | 827