Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   11 setembre 2012 13:54

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi no experimenta variacions importants. Hi ha perill molt alt a les terres de l’Ebre i punts de les comarques gironines. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona. A ponent, Catalunya central i extrem nord-est, el perill és entre moderat i alt. El perill oscil•la entre moderat i baix a tot el Pirineu i gran part del Prepirineu
Mapa diari de risc d'incendi forestal

Aquest migdia els Bombers de la Generalitat faran un vol de reconeixement pel Pirineu i Prepirineu per tal de detectar possibles focs de llamp, després de l’episodi de tempestes elèctriques que va afectar aquesta zona ahir a la tarda. L’helicòpter del Cos d’Agents Rurals patrullarà per les  comarques de Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta. En les últimes hores, els Bombers han treballat en petits incendis de vegetació, tots ells de poca importància.

 

D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu la següent situació meteorològica pel dia d’avui:

 

S’esperen ruixats a partir del migdia al Pirineu i a la serralada Transversal. Seran d'intensitat feble o localment moderada i no es descarta que vagin acompanyats de tempesta. A més, no es descarta que aïlladament puguin afectar a altres punts del terç nord i de la serralada Prelitoral. S’acumularan quantitats de precipitació minses o localment poc abundants.

 

Les temperatures màximes seran similars o pujaran lleugerament. Oscil•laran entre 25 i 30 ºC al Pirineu i litoral, entre 27 i 32 ºC a la resta del territori, puntualment més altes a Ponent i a les terres de l'Ebre.

 

Pel que fa al vent, fins a mig matí i de nou a la nit serà fluix i de direcció variable, tret del litoral central on bufarà terral fluix. Al centre de la jornada el vent girarà a component sud i est a la meitat est del país i resta de litoral i prelitoral i a component sud i oest la resta del territori; d'intensitat entre fluixa i moderada.

 

La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de prealerta durant el dia d'avui. El risc d’incendi forestal afecta a les següents comarques:


- Demarcació de Catalunya Central: Anoia
- Demarcació de Girona:Baix Empordà,  Gironès i  La Selva
- Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
- Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 107