Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

EL GREMI D'HOTELS DE BARCELONA I L'INSTITUT CATALÀ DE LA VINYA I EL VI ORGANITZEN "HOTELS AMB D.O." PER PROMOCIONAR ELS VINS CATALANS

query_builder   12 setembre 2012 13:04

event_note Nota de premsa

EL GREMI D'HOTELS DE BARCELONA I L'INSTITUT CATALÀ DE LA VINYA I EL VI ORGANITZEN "HOTELS AMB D.O." PER PROMOCIONAR ELS VINS CATALANS

Un total de 15 hotels de Gran Luxe i 5 estrelles de la ciutat participaran en les diferents activitats al voltant del vi català, que formen part d’un esdeveniment ciutadà pioner que tindrà lloc del 17 al 23 de setembre
 
 
L’objectiu d’aquesta acció és divulgar el vi de les D.O. catalanes en els espais singulars que ofereixen els establiments hotelers de luxe de Barcelona.
Pelegrí, Recasens, Clos i Bort durant la presentació
Pelegrí, Recasens, Clos i Bort durant la presentació
 
 
Quinze hotels de Gran Luxe i 5 estrelles de Barcelona participaran, del 17 al 23 de setembre, en la setmana dels vins catalans als hotels de Barcelona. La primera edició de la iniciativa “HOTELS AMB D.O.” neix fruit de la col·laboració entre el Gremi d'Hotels de Barcelona i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
 
Durant les sessions, s’organitzaran tastos de vins catalans amb denominació d'origen als espais més emblemàtics de cada hotel, on els participants descobriran els principis bàsics del tast i interessants consells pràctics. Així mateix, coneixeran les dotze D.O. catalanes i tastaran 6 grans vins en l’ambient únic i exclusiu dels hotels de luxe de Barcelona.
 
Aquesta activitat està oberta a tots els ciutadans. Durant cada sessió es descobriran els principis bàsics del tast i es donaran interessants consells pràctics, a més de conèixer les 12 D.O. catalanes i de tastar 6 vins diferents. A més, les persones que participin en aquesta iniciativa, que té un preu de 15 euros, rebran una invitació per assistir a la ‘Mostra de Vins i Caves de Catalunya’. Enguany, el certamen tindrà lloc a partir del 21 de setembre a l’Arc del Triomf, coincidint amb les Festes de la Mercè de Barcelona. Les places són limitades i la reserva s’ha de formalitzar a través de la pàgina web www.hotelsambdo.cat.
 
Els hotels que hi participen són Abac Restaurant & Hotel, Casa Fuster, Claris, Gran Hotel La Florida, Hotel Rey Juan Carlos I, Le Meridien Barcelona, Majestic Hotel & Spa Barcelona, Mandarin Oriental Barcelona, Miramar Barcelona, DO: Plaça Reial, Hilton Barcelona, Meliá Barcelona, Ohla Hotel, Omm y Pullman Barcelona Skipper.
 
L’esdeveniment ha estat impulsat pel Gremi d’Hotels de Barcelona i l’INCAVI, dependent del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya; i compta amb el suport i la col·laboració de l’Àrea d’Economia, Empresa i Ocupació  de l’Ajuntament de Barcelona i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi  Natural, Josep Ma. Pelegrí i el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, acompanyats de la tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens i del director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, han presentat avui aquesta iniciativa pionera a Catalunya.
 
El conseller Pelegrí, en la seva intervenció, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, ja que permetrà que els “ciutadans catalans i també el turisme que ens visita coneguin de primera mà i valorin la qualitat dels vins que es fan al país, que tenen un nivell d’excel·lència molt elevat i que no deixen de ser un actiu destacat de la nostra oferta turística de qualitat”.
 
Pelegrí ha aprofitat l’acte per demanar que la presència de vins catalans de qualitat sigui cada vegada més freqüent en la restauració de Catalunya. En aquest sentit, ha manifestat que  “no podem oblidar el nostre mercat. Per poder sortir a fora primer hem de ser forts a casa nostra, conèixer i valorar allò que tenim perquè no s’estima allò que no es coneix. Tenim un mercat català que s’ha de consolidar, que s’ha d’incrementar. En aquest sentit, hem de treballar perquè augmenti el consum de vi i cava català en la restauració de Catalunya”.
 
La tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha assenyalat que “iniciatives com aquesta, que incrementen l’oferta d’oci de la nostra ciutat, responen al model turístic impulsat pel govern  municipal. A més d’atraure un turisme de qualitat, la nostra prioritat  és assolir l’equilibri i l’encaix amb la ciutadania i amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat. Justament, en moments com els actuals- ha dit- el que es busca és optimitzar els recursos, productes i espais hotelers singulars de Barcelona, que ara per ara, són majoritàriament utilitzats pels visitants que s’allotgen a l’hotel”.
 
Recasens ha afegit que en moments com els actuals, “cal ser més creatius i innovadors que mai, especialment en la promoció d’aquells sectors que generen activitat econòmica i, per tant, ocupació. Especialment ens mostrem satisfets que des dels hotels de la ciutat es faci una activitat tan important com és la promoció i divulgació de vins amb D.O.".
 
El president del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB), Jordi Clos, ha agraït el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona en el desenvolupament d’aquestes accions que “per la nostra entitat tenen com a objectiu principal la dinamització econòmica de la ciutat i el sector hoteler, el qual es manté com un dels principals motors de la ciutat.” “En aquest sentit, constantment intentem innovar i crear noves iniciatives per dinamitzar el consum.”
 
D’altra banda, el president del GHB ha valorat l’excel·lent qualitat del professorat que impartirà les sessions, “entre els quals s’hi troben professionals altament reconeguts que formen part del quadre de professors de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona”.
 
 
Per a descarregar les imatges dels hotels que hi participen seguiu l’enllaç:
Usuari: interprofit
Contrasenya: interprofit
 

1  

Imatges

Pelegrí, Recasens, Clos i Bort durant la presentació

Pelegrí, Recasens, Clos i Bort durant la presentació 4863

1  

Fitxers adjunts

Opuscle campanya Hotels amb DO

Opuscle campanya Hotels amb DO
PDF | 115