Direcció General de Comunicació

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

query_builder   13 setembre 2012 17:38

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

Mapa risc d'incendis
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, per al dia de demà el perill d’incendi disminueix a l’interior de les comarques de Tarragona. A la resta no experimenta gaires canvis. A les terres de l’Ebre i massís de l’Albera el perill serà entre molt i extrem i molt alt a la resta de comarques tarragonines. A ponent, les comarques centrals, el Maresme i interior de Girona el perill és entre moderat i alt. El perill oscil·la entre moderat i baix a tot el Pirineu i gran part del Prepirineu. 
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut 13 avisos per incendis de vegetació durant les darreres hores. D’aquests, en destaquen dos serveis. El primer ha estat un incendi de vegetació forestal del qual s’ha rebut l’avís a les 11.46 hores i que s’ha produït al Camí dels Tubots al municipi de Manresa (Bages). El foc ha cremat una superfície d’uns 5.000m2 de vegetació de matoll i fins al lloc s’han desplaçat 2 dotacions que l’ha donat per extingit als volts de les 14.00 hores. El segon incendi ha estat un foc de vegetació forestal que s’ha iniciat a les 12.27 hores a prop de la carretera C-15 al quilòmetre 36 al terme municipal de Vallbona d’Anoia (Anoia). En aquest cas, l’incendi ha afectat una superfície aproximada de 6.000m2 i fins al lloc s’hi han desplaçat 9 dotacions dels Bombers de la Generalitat. L’incendi ja està extingit.
 
A més, els Bombers de la Generalitat mantenen el dispositiu habitual de la campanya forestal i avui han desplaçat a Montblanc un helicòpter per tal de reforçar els mitjans que ja hi ha a la zona davant l’elevat risc d’incendi que hi ha a Tarragona i Terres de l’Ebre. Per la seva banda, el cos d’Agents Rurals ha fet ruta de vigilància aèria aquesta tarda per la zona de les muntanyes de Prades, Alt i Baix Camp.
 
Cal destacar que per demà, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques de risc:
El vent bufarà de component nord i oest entre fluix i moderat en general. Al litoral, prelitoral i a l'interior del quadrant nord-est s'imposarà el component sud al centre de la jornada. A l’Empordà bufarà la tramuntana entre fluixa i moderada amb ratxes fortes sobretot durant la primera meitat del dia, i el mestral bufarà fins a migdia a les terres de l'Ebre entre fluix i moderat.
 
Les temperatures mínimes baixaran lleugerament o puntualment de forma moderada. Es mouran entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 13 i 18 ºC al litoral i al prelitoral sud, entre 10 i 15 ºC a la resta del prelitoral i a valls i fondalades del vessant sud del Prepirineu, i entre 7 i 12 ºC a la resta. Les temperatures màximes pujaran lleugerament i oscil·laran entre 19 i 24 ºC al Pirineu, entre 25 i 30 ºC a Ponent, al litoral i prelitoral sud, i entre 23 i 28 ºC a la resta de Catalunya. No s’esperen precipitacions.
 
La humitat relativa es recuperarà lleugerament durant la nit, però durant el dia de demà les humitats no seran molt altes, donat que el vent bufarà sobretot de terra cap a mar.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d'Alerta, a causa del fort vent als dos extrems del país i la baixa humitat.  
 
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació d’Alerta als municipis de les comarques afectades.
 
 
Barcelona, 13 de setembre de 2012
 
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa risc d'incendis

Mapa risc d'incendis
JPG | 78