Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   14 setembre 2012 13:10

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, per al dia d’avui, el perill d’incendi disminueix a l’interior de les comarques de Tarragona. A la resta no experimenta gaires canvis. A les Terres de l’Ebre i massís de l’Albera el perill serà entre molt i extrem. Perill molt alt a la resta de comarques tarragonines. A ponent, les comarques centrals, el Maresme i interior de Girona el perill és entre moderat i alt. El perill oscil•la entre moderat i baix a tot el Pirineu i gran part del Prepirineu.
Mapa diari de risc d'incendi forestal

Els Bombers de la Generalitat han previst, per al dia d’avui, rutes de vigilància aèria per les zones de més risc de les demarcacions de Tarragona i Girona. D’altra banda, efectius del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers faran també una ruta de vigilància terrestre per la zona de l’Empordà. Finalment, i com s’ha fet aquesta setmana, un helicòpter dels Bombers de la Generalitat s’ha desplaçat a Montblanc per tal de reforçar els mitjans que ja hi ha a la zona davant l’elevat risc d’incendi que hi ha a Tarragona i Terres de l’Ebre.


Ahir a la nit, al voltant de les 20.30 hores, els Bombers de la Generalitat van treballar en un foc de vegetació agrícola que va cremar 150 m2 al barranc del riu Sènia, entre Alcanar i la província de Castelló. En les tasques d’extinció es van mobilitzar set dotacions terrestres així com efectius dels Bombers de Castelló. Poc després, a les 21.30 hores es rebia l’avís d’un altre incendi agrícola a Moja, al terme municipal d’Olèrdola. En les tasques d’extinció del foc, localitzat al costat de la via del tren, van treballar tres dotacions terrestres. A causa de l’incendi, que va cremar 700 m2, es va tallar la circulació de trens entre Vilafranca i els Monjos.

Cal destacar que per demà, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques de risc:

El cel avui es mantindrà serè. El vent bufarà amb vents forts de component nord a la zona més costanera. Més a l’interior el vent serà fluix i variable perquè no hi entrarà la tramuntana. A Terres Ebre el vent bufarà moderat. Pel que fa al Pirineu bufarà vent fort del nord.

A la resta, serà moderat de component oest, en el litoral més fluix i girant cap al sud. S’espera que litoral, preliooral i nord-est de Catalunya sigui fluix amb cops moderats. La Tramuntana es mantindrà a l’Alt i Baix Empordà i el component al Pirineu i a Terres de l’Ebre anirà bufant cap a l’interior però serà més fluix.
Les temperatures seran més altes que ahir però baixaran a la zona del litoral de Tarragona. A la resta del territori pujaran una mica, entre 2 ò 3 graus.

La humitat relativa baixarà al llarg del dia. Actualment està entre  50-60% a ponent (depressió central), entre 30-40% litoral i al prelitoral del Pirineu entorn el 20%. A les properes hores baixarà la humitat a tot Catalunya i es situarà entorn del 30-35% a l’interior i 40% al litoral. A la nit augmentarà lleugerament fins el 50% a l’interior i 60% al litoral i prelitoral central.

La Direcció general de Protecció Civil ha desactivat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d'Alerta a les 10.17h, que passa a situació de prealerta, degut a una millora de les condicions meteorològiques. Tot i així, es recomana extremar les precaucions a les comarques de Terres de l’Ebre, Tarragonès i Alt Empodà on encara hi ha un elevat risc d’incendi forestal.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació d’Alerta als municipis de les comarques afectades.

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 132