Drets Socials

El conseller Cleries inaugura l'ampliació i reforma de la residència i centre de dia per a gent gran de Capellades

query_builder   16 setembre 2012 12:50

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries inaugura l'ampliació i reforma de la residència i centre de dia per a gent gran de Capellades

L’equipament guanya 30 noves places per a residents i 16 en el centre de dia, amb una capacitat total per a 119 usuaris entre els dos serveis
 
El centre està promogut per la Fundació Privada Consorts Guasch i compta amb 42 places en règim de col·laboració amb el Departament de Benestar Social i Família
 
El Departament de Benestar Social i Família ha invertit 1.140.000 euros en les obres
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i l’alcalde de Capellades, Marcel·lí Martorell, han inaugurat avui l’ampliació i reforma de la residència i centre de dia per a gent gran de Capellades (l’Anoia), que ha comptat amb una subvenció per part de la Generalitat d’1.140.424 euros. Les obres han significat l’ampliació del nombre total de places: actualment el centre compta amb una capacitat per a 119 usuaris, 83 en el servei de residència assistida (amb 30 places noves) i 36 en el centre de dia (amb 16 places noves).
 
Durant el seu parlament, el conseller Cleries ha destacat que “la Generalitat està al costat de les persones en estreta col·laboració amb el sector d’atenció a les persones”, i s’ha referit a ”l’important objectiu que compartim: garantir el benestar de les persones, la seva dignitat i afavorir el desenvolupament de la seva autonomia”. En aquest sentit, ha reiterat que “la prioritat d’aquest Govern són les persones, que posem en el centre de totes les polítiques malgrat la crisi perquè el nostre objectiu és construir una societat per a tothom”.
 
La residència i centre de dia de Capellades està promogut per la Fundació Privada Consorts Guasch i compta amb 42 places en règim de col·laboració amb l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament de Benestar Social i Família, 35 en acolliment residencial i 7 en el centre de dia. L’equipament ofereix diversitat de serveis com gimnàstica, psicomotricitat, tallers de teràpia ocupacional, de manteniment de la memòria o musicoteràpia, entre d’altres. També organitza activitats intergeneracionals, xerrades i compta amb una vintena de voluntaris i voluntàries que dinamitzen i donen suport a la comunitat resident.
 
Prèviament a la inauguració, el conseller Josep Lluís Cleries ha estat rebut a l’Ajuntament de Capellades per l’alcalde i ha signat al Llibre d’Honor del consistori anoienc.