Empresa i Treball

mena

OCUPACIÓ

El conseller F. Xavier Mena presideix l'acte de graduació de la primera promoció del programa de formació dual universitat-empresa Inno+Talent25

query_builder   14 setembre 2012 17:55

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

El conseller F. Xavier Mena presideix l'acte de graduació de la primera promoció del programa de formació dual universitat-empresa Inno+Talent25

 

  • El programa Inno+Talent25, impulsat per l’empresa HP en col·laboració amb el centre tecnològic Leitat i La Salle, acull anualment uns 25 joves recentment llicenciats en enginyeries superiors i carreres científiques amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament del talent a través de la innovació i la formació dual, establint vincles de qualitat entre universitats i empreses
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha visitat avui el Centre Internacional d’HP Barcelona a Sant Cugat i hi ha presidit l’acte de graduació de la primera promoció del programa de formació dual universitat-empresa Inno+Talent25.
 
A l’acte també hi han assistit Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Santiago Morera, vicepresident i director general del Centre Internacional d’HP Barcelona; Eusebi Cima, president de LEITAT Technological Center; Ramón Ollé, president executiu del Business Engineering School La Salle; i Miquel Àngel Barrabeig, director general de La Salle Campus Barcelona-URL.
 
L’empresa HP, en col·laboració amb el Centre Tecnològic LEITAT i la institució universitària La Salle, ha impulsat aquest programa pioner que acull anualment uns 25 joves recentment llicenciats en enginyeries superiors i carreres científiques, amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament del talent a través de la innovació i la formació dual tot establint vincles de qualitat entre universitat i empresa.
 
Durant dos anys, els joves que han participat a la primera edició del programa han tingut l’oportunitat de desenvolupar el seu talent treballant com a empleats de LEITAT (membre de la xarxa TECNIO d’ACC1Ó), colze a colze amb els enginyers i professionals del Centre Internacional d’HP Barcelona a Sant Cugat, en projectes de R+D+i, Marketing i Operacions. A més, la formació pràctica es va complementar, en horari laboral, amb formació en temes de noves tecnologies, gestió de projectes innovadors, Eco-design, finances i habilitats interpersonals de lideratge als centres de LEITAT Technological Center durant el primer any i a La Salle Campus Barcelona durant el segon.
 
La participació de La Salle Campus Barcelona al pla formatiu d’Inno+Talent25 ha permès que els joves talents tinguin accés a un programa de formació en gestió de la tecnologia i planificació de projectes que podran convalidar com a part del màster en Project Management d’aquest centre universitari.
 
D’aquesta manera, els participants han pogut desenvolupar el seu talent en un entorn d’innovació internacional, convertint-se en professionals qualificats i preparats per incorporar-se amb èxit al món laboral. En aquest sentit, tretze dels graduats han estat ja contractats pel Centre Internacional d’HP a Sant Cugat i quatre més van trobar feina en altres empreses abans d’acabar el programa. A més, mitjançant el programa d’HP “Talent Matching”, dirigit a la recerca dels millors perfils per a llocs de treball, els partners de la companyia estan valorant el currículum de la resta de participants per a la seva possible incorporació laboral.
 
En el marc de l’acte de graduació el conseller Mena ha volgut destacar que “un acte com aquest és reflex d’un dels principals objectius que ens vam marcar quan vam assumir la Conselleria d’Empresa i Ocupació”, i ha agraït la tasca col·laborativa d’HP, LEITAT i La Salle tot remarcant el fet que “el retorn i el valor d’un programa com aquest multiplica per molt el que s’hi aporta, per aquest motiu des del govern estem apostant per impulsar la formació dual i treballant per a que el món universitari i l’empresarial estiguin connectats”. El conseller també ha volgut felicitar tots els participants de la primera promoció d’Inno+Talent25 i els ha recalcat el fet que “avui rebeu aquest diploma gràcies el vostre esforç al llarg del programa però no deixeu mai de pedalar i de formar-vos. Això us permetrà protagonitzar el vostre futur” ha destacat el conseller.

2  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena, amb la primera promoció del programa de formació dual universitat-empresa Inno+Talent25

El conseller F. Xavier Mena, amb la primera promoció del programa de formació dual universitat-empresa Inno+Talent25
JPG | 1038

El conseller F. Xavier Mena, en un moment de la visita a HP

El conseller F. Xavier Mena, en un moment de la visita a HP
JPG | 743