Oficina del President

El president, el conseller i Àngels Guiteras, en acabar la signatura

President Mas: "Catalunya s'haurà d'acostumar a comptar bàsicament amb els seus propis recursos, energies i actius"

query_builder   17 setembre 2012 19:54

event_note Nota de premsa

President Mas: "Catalunya s'haurà d'acostumar a comptar bàsicament amb els seus propis recursos, energies i actius"

· El cap de l'Executiu ha presidit l'acte de signatura del Pla de Suport al Tercer Sector Social
El president Mas, amb el conseller Cleries i Àngels Guiteras, després de signar el Pla
El president Mas, amb el conseller Cleries i Àngels Guiteras, després de signar el Pla
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquesta tarda que “gairebé tothom intueix que entrarem en etapes noves dins el país” en les quals Catalunya “s’haurà d’acostumar a comptar bàsicament amb els seus propis recursos, energies i actius”, perquè “pretendre que els de fora ens ajudin molt probablement no passarà”. Per aquest motiu, el cap de l’Executiu ha instat la societat a “fer pinya”, perquè quan s’entra en etapes noves “depenem més de nosaltres mateixos i tots plegats hi tenim un paper clau”.
 
El cap de l’Executiu ha llançat aquest missatge durant l’acte de signatura del Pla de Suport al Tercer Sector Social entre la Generalitat i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. L’acte, que ha omplert el Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, ha aplegat representants de les 31 federacions i associacions que integren la Taula del Tercer Sector.
 
El cap del Govern ha explicat als assistents a la signatura i presentació del Pla de Suport al Tercer Sector Social que, en aquests moments, “si els governs no fan més és perquè sovint no poden, però en el cas de Catalunya d’una manera  especial, perquè és un govern que des del punt de vista dels instruments està limitat”.   
 
Per aquest motiu, el president de la Generalitat ha assenyalat que en el moment actual “tots els actius i totes les energies del nostre país, que malgrat tot són moltes més de les que sovint es reconeixen,  s’han de posar ara al servei d’aixecar el país i redreçar-lo”.  
 
Artur Mas ha iniciat el seu discurs agraint “l’esforç i l’actitud positiva” de les entitats del Tercer Sector i ha dit que “el nostre país està aguantant tot el xàfec que està caient gràcies, entre altres coses, que hi ha moltíssima gent que, sovint de manera desinteressada, està permetent sobresortir d’aquestes dificultats”.
 
Durant l’acte, el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector, Àngels Guiteras, han signat l’acord de col·laboració i suport mutu, que té per objecte establir els àmbits d’actuació i les mesures necessàries per accelerar i fer efectiva la sostenibilitat del model català de benestar social. Ambdues parts adquireixen un total de 50 compromisos en els àmbits següents: mesures conjuntes orientades a la millora de la suficiència econòmica, actuacions de formació i assessorament i de foment social i reconeixement del tercer sector social,així com de simplificació i facilitació de les relacions entre les administracions i el Tercer Sector Social.
 
La Taula del Tercer Sector va ser constituïda l’any 2003 per les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. En formen part 31 federacions i agrupacions que representen prop de 4.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social.
 

2  

Imatges

Acte Tercer Sector

Acte Tercer Sector 850

Signatura

Signatura 714

1  

Fitxers adjunts

Pla de Suport al Tercer Sector Social

Pla de Suport al Tercer Sector Social
PDF | 556