Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   17 setembre 2012 14:26

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, per al dia d’avui el perill d’incendi disminueix a les comarques de Tarragona. A l’interior de  les  terres de l’Ebre el perill és alt i puntualment molt alt. A la resta de comarques tarragonines, punts de la Catalunya central i prepirineu de Lleida el perill és entre alt i moderat. El perill oscil•la entre moderat i baix a tot el Pirineu i gran part del Prepirineu
Mapa diari de risc d'incendi forestal

Avui els Bombers de la Generalitat mantenen el dispositiu habitual de la campanya forestal. En les últimes hores els Bombers han treballat en petits incendis de vegetació. El més destacat, ahir a Alfara de Carles (Baix Ebre), que ha cremat unes 3 hectàrees de vegetació forestal del Parc Natural dels Ports, segons dades provisionals del cos d’Agents Rurals.


Cal destacar que per avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques:
El cel estarà ennuvolat, amb núvols alts i mitjans a bona part del país. Hi haurà núvols baixos al litoral, prelitoral i també al quadrant nord-est. Aquests núvols es trencaran sobre el migdia però no acabaran de desaparèixer.
Pel que fa a les precipitacions, no se n’esperen al llarg del dia d’avui.

 

Quant al vent, aquest bufarà fluix amb cops moderats. Al litoral i prelitoral serà de component sud i est, i a la resta de Catalunya bufarà de component sud.

 

La humitat serà alta al litoral i prelitoral però baixarà de cara al migdia amb l’augment de les temperatures; a l’interior del país la humitat serà moderada.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat aquest matí en fase de Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per risc d’incendi a les comarques següents:

•    Demarcació de Catalunya Central: Anoia
•    Demarcació de Lleida: Garrigues, Segarra, Segrià i Urgell
•    Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès
•    Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació de Prealerta als municipis i consells comarcals de les comarques afectades.

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 76