Cultura

Es presenta el IV Congrés Internacional d'Art Efímer

query_builder   17 setembre 2012 16:09

event_note Nota de premsa

Es presenta el IV Congrés Internacional d'Art Efímer

·       Organitzat per la Federació Catalana de Catifaires, se celebrarà del 21 al 24 de setembre a la sala d’actes del Museu Marítim de Barcelona i a l’antiga Escola Drassanes
 
·       Avui s’ha presentat en un acte en què han participat el director general de Cultura Popular i Tradicional, Lluis Puig; el cinquè tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; i la presidenta del IV Congrés Internacional d’Art Efímer, Vicenta Pallarès
Fotografia de grup
El IV Congrés Internacional d’Art Efímer s’ha presentat avui en un acte en el qual han participat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el cinquè tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el director general de Cultura Popular i Tradicional, Lluis Puig; la coordinadora de l’Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra; i la presidenta del IV Congrés Internacional d’Art Efímer, Vicenta Pallarès.
 
El Congrés Internacional d’Art Efímer, organitzat per la Federació Catalana de Catifaires, se celebrarà del 21 al 24 de setembre a la sala d’actes del Museu Marítim de Barcelona i a l’antiga Escola Drassanes. La trobada aplegarà 32 delegacions d’arreu del món i 150 congressistes. La representació estrangera la formaran delegacions provinents de set països: Itàlia Bèlgica Tibet, Alemanya, Mèxic, Japó i Franca. Catalunya participarà amb 16 delegacions, i la resta de l’Estat, amb 6.
 
En el marc del congrés, els participants compartiran les últimes tècniques de la disciplina i posaran les bases d’una entitat jurídica internacional que procuri la preservació de les catifes d’art efímer. Així mateix, durant els dies del congrés, i coincidint amb les Festes de la Mercè, Barcelona esdevindrà una exposició de les millors catifes del món.
 
En el transcurs de l’acte, Lluís Puig ha ressaltat la importància que el Congrés Internacional d'Art Efimer “arribi a Barcelona en uns dies que la ciutat estarà capgirada per la festa” i ha destacat que Catalunya “té un patrimoni material i immaterial etnogràfic de gran vàlua”.
 
Jaume Ciurana ha destacat que la ciutat de Barcelona, que acollirà el congrés, “té vocació de capital, però que es vol guanyar la complicitat del país” i ha assenyalat que Barcelona “és un far que aprofita la projecció de la ciutat al servei del país”. Per Ciurana cal enfortir els vincles entre Barcelona i la resta de Catalunya: “ Molta gent de municipis d’arreu de Catalunya vindran a Barcelona per la Mercè, però també és molt important que els barcelonins sàpiguen què es fa a la resta del país i surtin i visitin les seves activitats culturals”.
 
 
La presidenta del congrés, Vicenta Pallarès, ha destacat que “el principal objectiu del congrés d' art efímer és posar Catalunya al mapa del món catifaire”. “El congrés marcarà un abans i un després en l'art efímer per les propostes que s'hi presentaran i les conclusions que en sorgiran”, ha afegit.
 
La coordinadora de l’Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, ha ressaltat que “l’entusiasme de la Federació Catalana de Catifaires, organitzador del congrés s’ha encomanat a les institucions, amb qui la complicitat és molt gran”.
 
 
(Més informació al dossier adjunt)

3  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa IV Congrés Internacional d'Art Efímer

Dossier de premsa IV Congrés Internacional d'Art Efímer
PDF | 263

Fotografia: Acte de presentació del IV Congrés Internacional d'Art Efímer (1)

Fotografia: Acte de presentació del IV Congrés Internacional d'Art Efímer (1)
JPG | 2305

Fotografia: Acte de presentació del IV Congrés Internacional d'Art Efímer (2)

Fotografia: Acte de presentació del IV Congrés Internacional d'Art Efímer (2)
JPG | 2118