Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

L'Arc del Triomf de la ciutat comtal acollirà aquest any aquesta fira de promoció dels vins catalans

La Mostra de Vins i Caves de Catalunya torna al centre de Barcelona en la seva 32a edició

query_builder   18 setembre 2012 18:20

event_note Nota de premsa

L'Arc del Triomf de la ciutat comtal acollirà aquest any aquesta fira de promoció dels vins catalans

La Mostra de Vins i Caves de Catalunya torna al centre de Barcelona en la seva 32a edició

 
Hi participen untotal de 61 cellers, un 13% més que l'any passat i totes les Denominacions d'Origen

 

Entre les novetats, l'Espai Selecció de Vins, destinat a degustar els millors vins dels cellers participants, i tallers d'iniciació al tast

 

La Fundació Fútbol Club Barcelona i Fundació Alícia també hi participaran per difondre els hàbits saludables en l'alimentació

Un moment de l'acte
Pelegrí, Recasens i Bort, amb el cartell de la Mostra
 
 
 
Del 21 al 24 de setembre se celebrarà la 32a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, a Barcelona, en el marc de les festes de la Mercè 2012. En aquesta edició, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’INCAVI, ha volgut donar un gir a la Mostra i per aquest motiu ha preparat diverses novetats, la principal de les quals és el nou espai destinat al certamen: la Mostra no es farà al Moll de la Fusta, com era tradicional en els darrers anys, sinó al passeig Lluís Companys, al costat de l’Arc del Triomf, amb el lema “Els vins catalans triomfen!!”. A més, enguany la Mostra tindrà la presència de 61 cellers (quasi un 13% més que l’any passat), a més d’ampliar l’oferta d’activitats.
 
Totes aquestes novetats han estat presentades aquesta tarda al Palau Robert de Barcelona, en una roda de premsa que ha estat presidida pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, que ha estat acompanyat per la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i pel director general de l’INCAVI, Jordi Bort. Una vegada finalitzada la roda de premsa s’ha fet un tast de les Denominacions d’Origen (DO)  vinícoles de Catalunya, que tornaran a tenir un protagonisme especial a la Mostra.
 
En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha destacat que la Mostra és una fira consolidada que vol promoure el coneixement per part dels ciutadans de les excel·lències dels vins catalans amb DO, i que resulta imprescindible que augmenti la presència dels vins catalans de qualitat en la restauració de Catalunya.
 
El conseller ha defensat també el consum moderat de vi en el marc de la dieta mediterrània, i ha mostrat la seva satisfacció pel fet que les exportacions catalanes de vi hagin augmentat un 1,3% en volum i un 4% en valor durant el primer semestre de 2012.
 
Per la seva part, la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha dit que “és molt important que Barcelona sigui una plataforma de promoció de vins i caves catalans entre els catalans” i ha destacat la necessitat d’establir sinèrgies entre les diferents administracions i el sector privat per potenciar el coneixement dels vins elaborats a casa nostra. Recasens ha afegit que la nova ubicació de la mostra al centre de Barcelona “acostarà encara més als ciutadans la cultura del vi” i ha afirmat que “la Mostra és una gran oportunitat per a l’empresariat català del sector vinícola per demostrar l’excel·lència dels seus productes”  
 
Així, com l’any passat, la Mostra s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar la diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les DO, que estaran representades per  espais on s’explicaran les seves singularitats i es donaran a conèixer les seves rutes enoturístiques.
 
A més, s’incorpora una Sala de Tast per oferir cursos d’iniciació al tast, i es manté la possibilitat de vendre els productes dels cellers a la Botiga o Celler de la Mostra.
 
Una altra novetat és un nou espai, en format de carpa independent, amb el nom Espai Selecció de Vins de la Mostra, destinat a degustar els millors vins dels cellers participants a la fira, amb un sistema de pagament i de degustacions diferent al dels estands. En aquest espai especial es podran degustar els vins amb uns dispensadors especials.
 
D’altra banda, la Fundació Futbol Club Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Alícia, estarà present a la Mostra, per primera vegada, amb l’espai “Som el que mengem”, per difondre els hàbits saludables en l’alimentació.
 
Una altra característica que presenta la 32a Mostra de Vins i Caves és la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, com ja es va fer en l’edició de l’any 2011, apostant així per la qualitat d’aquestes copes.
 
Una fira consolidada
 
La Mostra de Vins i Caves és una de les fires populars més consolidada i amb una gran afluència de públic, principalment barcelonins i turistes, que s’acosten a la Mostra per descobrir els vins i caves de les denominacions d’origen catalanes. És un gran aparador dels nous productes i, sobretot, una manera de donar a conèixer la cultura del vi a la ciutat de Barcelona.
 
La tasca realitzada pel Departament d’Agricultura i l’INCAVI, amb la col·laboració de tot el sector vitivinícola català, ha tingut una clara repercussió popular en aquests més de sis lustres, ja que molts ciutadans han trobat en la Mostra diversos aspectes interessants per assistir-hi.
 
Gràcies a la feina feta durant aquest temps, la Mostra s’ha convertit en un referent per a aquest sector vitivinícola, per tal de promocionar els seus productes a la ciutat de Barcelona, esdevenint un magnífic aparador de la riquesa del nostre país pel que fa als vins i caves.
 
Així, tots els barcelonins i els visitants provinents d’altres llocs de Catalunya o de fora tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà una oferta comercial de primera categoria en el marc de la festa major barcelonina, en un espai idoni per fer la divulgació dels vins i caves catalans.
 
Un dels objectius del DAAM pel que fa a la Mostra és diversificar les seves activitats, tot i prestant una especial atenció  al consumidor final i als seus interessos reals. Precisament un dels reptes pendents en la comercialització alimentària és apropar l’oferta a les necessitats del públic que consumeix el producte.
 
 
Cellers participants
 
Aquest any participaran en la Mostra un total de 61 cellers, una xifra superior a la de l’any passa (54). Aquests són els cellers:
 
AGUSTÍ TORELLÓ MATA
 
ALTA ALELLA
 
BLANCHER-CAPDEVILA PUJOL
 
BOLET
 
CAN DESCREGUT
 
CASTELL DEL REMEI
 
CÉRVOLES
 
CAVA JOSEP M FERRET GUASCH
 
CAVES CANALS & MUNNÉ
 
CAVES SIMÓ DE PALAU
 
CELLER ARCHE PAGES
 
CELLER CAN SAIS
 
EMENDIS
 
EMPORDALIA
 
FALSET MARÇÀ
 
JUVÉ Y CAMPS
 
MAS FORASTER
 
MAS IGNEUS
 
MASCARÓ
 
PARATÓ
 
SURIOL
 
VALLFORMOSA - CELLERS AMB ORIGEN
 
VEGA DE RIBES
 
A.VILAMAJÓ - ECOLÒGIC LHEBLAN
ABADAL
ALBET I NOYA
AVGVUSTUS
BODEGAS COSTERS DEL SIÓ
CAPITÀ VIDAL
CASTELL D'OR
CASTELL PERALADA
CAVES ANGEL GUSTÁ
CAVES GRAMONA
CAVES I VINS MASTINELL
CELLER BATEA
CELLER CARLES ANDREU
CELLER RENDÉ MASDÉU
CELLERS CAROL VALLÈS
CELLERS UNIÓ
CLOS MOGADOR
CLOS PONS
COVIDES VINYES-CELLERS
GATZARA
JEAN LEON
MARCO ABELLA
MAS BLANCH I JOVÉ
MAS RODÓ
MASET DEL LLEÓ
NADAL
PEDRO MASANA
QUIM BATLLE
ROURA
SEGURA VIUDAS
SYNERA
TORELLO
TORRES
VERMUTS MIRÓ
VILARNAU
VINICOLA DE NULLES
VINS I CAVES PORTELL
 
 
 
Un Espai d’Alimentació a la Mostra
 
La Mostra de Vins i Caves de Catalunya compta enguany també amb un Espai d’Alimentació, organitzat pel Departament d’Agricultura, a través de Prodeca.
 
Onze empreses elaboradores de formatges, embotits, conserves de peix i fleca oferiran als visitants la possibilitat d’acompanyar les degustacions de vins i caves amb un tast de productes.
 
Empreses participants:
 
§  Betara SL | formatges ecològics artesans | Perafita (Osona)
§  Formatge Bauma SL | formatges | Borredà (Berguedà)
§  Formatgeria Mas Rovira SCP | formatges | Sora (Osona)
§  Tros de Sort SL | formatges artesans | Sort (Pallars Sobirà)
§  Casanovas Cansaladers | porc ecològic |Terrassa (Vallès Occidental)
§  Embotits Casolans de Planoles | Planoles (Ripollès)
§  Gori, Embotits Artesans de la Vall d’en Bas | Sant Privat d’en Bas (Garrotxa)
§  Conservas Latorre | anxoves i seitons | Barcelona
§  Forn Franquesa SL | pa de pagès i coques artesanes | Perafita (Osona)
§  Inalba SL | coca de samfaina de Balaguer | Balaguer (La Noguera)
§  Lo + Bo de Lleida SCP | coques salades i dolces, panadons, bescuits | Mollerussa (Pla d’Urgell)
 
 
 
 
 

1  

Imatges

Un moment de l'acte

Un moment de l'acte 5606

2  

Fitxers adjunts

Cartell de la Mostra

Cartell de la Mostra
PDF | 1163

Díptic de la Mostra

Díptic de la Mostra
PDF | 1431