Direcció General de Comunicació

finestreta única

La Finestreta Única Empresarial elimina 48 tràmits administratius i en revisa i millora 119 en els primers 9 mesos de funcionament

query_builder   18 setembre 2012 15:46

event_note Nota de premsa

La Finestreta Única Empresarial elimina 48 tràmits administratius i en revisa i millora 119 en els primers 9 mesos de funcionament

•    El Govern ha fet balanç dels 9 primer mesos de funcionament de la Finestreta, que té com a objectiu reduir les càrregues administratives a les empreses i facilitar l’activitat econòmica

•    El 2014 es preveu completar la implantació de la Finestreta Única Empresarial, amb l’eliminació del 20% dels tràmits i la simplificació del 68% dels prop de 600 tràmits administratius que afecten les empreses. Suposarà un estalvi de 640 milions d’euros per a les empreses.

•    Un cop implantada totalment, està previst que 9 de cada 10 tràmits es realitzin de forma telemàtica, via internet

La Finestreta Única Empresarial (FUE) ha eliminat 48 tràmits administratius i n’ha revisat i millorat 119 en els primers 9 mesos de funcionament, una xifra que supera els objectius fixats inicialment. Així s’ha informat a la reunió del Consell Executiu d’aquest matí, durant el qual s’ha fet balanç d’aquest instrument que el Govern va posar en marxa l’últim trimestre de 2011 per reduir les càrregues administratives a les empreses i facilitar l’activitat econòmica.

La Finestreta Única Empresarial ha superat els objectius fixats en la primera fase d’implementació (entre l'últim trimestre de 2011 i el primer semestre de 2012), que preveia eliminar 37 tràmits administratius i estudiar-ne i millorar-ne 108 més. S’han eliminat 48 tràmits (un 30% més del previst) i se n’han optimitzat 119 més (un 10% més del previst). A més, s’han incorporat 63 tràmits més a la carta de serveis de l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) vinculats a turisme, salut, transport, artesania, professionals de l’esport i tributs. 

Gràfic finestreta única
 
 
El Pla d’Implementació de la Finestreta Única Empresarial està previst que finalitzi al 2014 i suposarà un canvi de model de relació entre les empreses i l’Administració. La previsió és eliminar el 20% dels tràmits i simplificar el 68% dels restants. A més, quan estigui totalment implantada es preveu que el 90% dels tràmits administratius es canalitzin per via telemàtica. En total es calcula que suposarà un estalvi de 640 milions d’euros per a les empreses.
 
Actualment, les empreses poden realitzar en qualsevol punt de la xarxa de 22 Oficines de Gestió Empresarial (OGE) un total de 196 dels 600 tràmits de les diferents administracions presents a Catalunya. Addicionalment s’estan desenvolupant les eines tecnològiques que han de permetre prestar els serveis d’informació, gestió i tramitació multicanal previstos al pla de desplegament de la Finestreta. Les eines que estan en una fase més avançada són, d’una banda, el Mapa de Tràmits Informatiu, que informarà de tots els tràmits necessaris per realitzar una activitat econòmica i, de l’altra, el Tramitador de l’OGE, que serà l’eina de gestió interna de la Finestreta Única Empresarial i s’integrarà amb la resta d’aplicacions dels departaments emprant les plataformes corporatives.

També s’està treballant en la solució tecnològica que ha de permetre incorporar els ajuntaments a la Finestreta a través del Consorci Administració Oberta de Catalunya. Es troba en una fase més inicial el Canal Empresa, que ha de ser el portal electrònic que aglutini tota la informació dels tràmits i els serveis que les administracions públiques ofereixen a empresaris, professionals i intermediaris.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia