La Delegació del Govern Territorial a la Catalunya Central conjuntament amb l’Institut Cerdà (IC) van organitzar per dijous una jornada de presentació del Servei de Suport a la Gestió de Crisis Episòdiques del qual n’és responsable el mateix institut. L’acte que es va fer a la seu de la Delegació a Manresa  va servir per donar a conéixer als assistents que es tracta d’un servei de suport en la gestió de crisis que consisteix en ajudar i assessorar a la direcció de les empreses a estar més ben preparades en la gestió de crisis episòdiques i en la presa de decisions compromeses.
 
El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, i els responsables de l’Institut Cerdà, van tractar el plantejament de gestions de crisis, empreses subministradores de serveis com Endesa,Gas Natural Fenosa i Mercadona.
Tal i com van explicar, l’objectiu principal del servei és promoure la millora contínua en les relacions, els processos i en les actuacions de les empreses amb la resta d’agents i amb la societat, relacions i actuacions que condicionen i configuren la seva resposta a les crisis. Des de l’Institut Cerdà, es va posar èmfasi en el fet que l’objectiu del servei és el de compartir entre els agents del territori, empreses i administracions el màxim d’informació possible i establir criteris de coordinació.
En aquest sentit, l’Institut l'IC va explicar com promou la millora continua de la gestió de les crisis episòdiques, com implementa solucions, com integra els agents en la planificació i el disseny de la operativa de gestió de la crisi i com adquireix i transmet l’experiència de crisis passades per tal de millorar-ne d’altres futures.

L'IC desenvolupa iniciatives i projectes en àmbits estratègics emergents, en els que és imprescindible aprofundir-ne per tal d'assolir el progrés econòmic i garantir la qualitat de vida dels ciutadans. Els àmbits en què es desenvolupen les iniciatives de l’IC són multidisciplinars, però també són complementaris entre ells; això fa que el sistema de treball es fomenti en importants col•laboracions humanes i tècniques, per tal que els projectes ofereixin una visió global, minimitzin el risc, i millorin la presa de decisions. D’aquesta manera, es fa referència a àmbits com territori i urbanisme, mobilitat, logística i infraestructures del transport, energia, indústria i innovació, entre d’altres.

A l’acte, celebrat al Palau Firal de Manresa, hi van assistir representants de diversos ajuntaments de les comarques de la Catalunya Central que van fer les seves aportacions en la gestió de crisis des d’una òptica més local.