Delegació a Lleida

La Fira de Sant Miquel de Lleida manté el nombre d'expositors, amb plena ocupació del recinte, tot i la recessió econòmica

query_builder   18 setembre 2012 14:50

event_note Nota de premsa

La Fira de Sant Miquel de Lleida manté el nombre d'expositors, amb plena ocupació del recinte, tot i la recessió econòmica

 
La mostra comptarà amb 350 estands, el 75% dels quals de maquinària agrícola, i albergarà 75 activitats paral•leles
 
Ramon Farré destaca el certamen com a espai d’anàlisi i anticipació de les noves perspectives i prioritats del sector
 
La 58a. edició de Fira Agrària de Sant Miquel presentarà una plena ocupació del recinte, amb la presència de 350 expositors directes, que ocuparan una superfície neta de 26.500 metres quadrats. Són xifres que igualen les que es van produir en l’edició anterior
 
La Fira de Sant Miquel, que inaugurarà el dijous 27 el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i tancarà les portes el diumenge 30, oferirà una àmplia exposició relacionada amb la maquinària agrícola i els equips i serveis per a l’agricultura i la ramaderia. De fet, el 75% del total d’expositors correspondran al sector de la maquinària agrícola. També comptarà amb un espai per a l’automoció. Alguns sectors que aquesta edició han incrementat la seva presència són els del fred industrial i el del medi ambient, amb incidència remarcable de l’àmbit del tractament de biomassa.
 
Per altra banda, la mostra manté el nombre d’activitats paral•leles, que seran 75, amb la inclusió de 38 jornades tècniques, 5 reunions professionals, 4 exposicions i demostracions i 28 activitats del Congrés Lleida Qualitat.
 
La fira compartirà espai amb la 27a. edició d’Eurofruit-Saló Internacional del Sector de la fruita i la 3a. edició de la Fira de l’Alimentació de Qualitat de Catalunya-Produqte.
 
En el transcurs de la presentació del programa del certamen, els patrons de Fira de Lleida han valorat de manera molt positiva les dades d’ocupació de la Fira de Sant Miquel tenint en compte el context actual de recessió econòmica i, encara més, considerant les pedregades que aquest estiu han afectat les comarques de Ponent. En l’acte informatiu hi han participat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el president de la Diputació, Joan Reñé, el president de la Cambra de Comerç, Joan Simó, el delegat del Govern, Ramon Farré, i el director de Fira de Lleida, Oriol Oró.
 
Espai de debat i anticipació de perspectives del sector agroalimentari
 
Ramon Farré s’ha referit a la condició de la Fira de Sant Miquel com a “espai de reflexió, debat, anàlisi i anticipació de les possibilitats de millora de l’adaptació del sector agroalimentari als canvis en el procés i les condicions de producció que la societat reclama”. Canvis, ha dit, que afecten, entre altres àmbits significatius, als usos sostenibles de l’aigua o al foment de l’alimentació saludable.
 
En aquest sentit, Farré ha destacat algunes de les jornades tècniques que albergarà la mostra, com les organitzades pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural sobre la millora de la fertilització i els tractaments de les dejeccions ramaderes, sobre el reg localitzat i enterrat en cultius extensius (ambdues, dijous 27), i l’aplicació a Catalunya de la Directiva d'ús sostenible dels plaguicides (divendres 28).
 
En el marc de la fira d’enguany se celebrarà el I Fórum Agrari Europeu, organitzat per la publicació Dossier Europa, on alts càrrecs de la Comissió i el Parlament Europeu parlaran sobre la futura nova PAC; la commemoració del 40è aniversari de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida, i el Seminari Estatal Fruita Seca COAG 2012.
 
Missió d’empresaris britànics del ram agrari
 
La fira acollirà també, el dijous 27, una missió d'empresaris britànics del sector agrari organitzada per la UK Trade & Investment (UKTI), el Parc Científic i Tecnològic de Lleida i Fira de Lleida. La delegació, coordinada per Consolat de Gran Bretanya a Barcelona, estarà formada per responsables d'empreses britàniques que comercialitzen productes i serveis innovadors destinats a millorar i fer més eficient la producció agrícola, i que estan interessats en la zona de Lleida com a centre clau de producció, distribució i comercialització de productes agrícoles a nivell de la Península Ibèrica i del sud d'Europa.
 
Per altra banda, avui també s’ha fet pública la litografia commemorativa de la Fira de Sant Miquel 2012, composada per Marisa Tartera.
 

1  

Fitxers adjunts

Foto dels patrons de Fira Lleida, amb l'autora de la litografia de la Fira de Sant Miquel d'enguany

Foto dels patrons de Fira Lleida, amb l'autora de la litografia de la Fira de Sant Miquel d'enguany
JPG | 3365