El Palau Robert presenta a Barcelona, a partir del 28 de setembre, l’exposició  “The New York Times Magazine. Fotografies.”, una reflexió sobre la naturalesa de la fotografia i el paper de les revistes en un moment crucial de la història i l’evolució de l'edició impresa.
 Secció d'un detector de partícules del Gran Col·lisionador d'Hadrons, l'accelerador de partícules més gran i més potent del món.
 2006
La mostra, que té com a comissaris l’editora fotogràfica de “The New York Times Magazine” Kathy Ryan i Lesley A. Martin, l’organitzen el Palau Robert, la fundació Aperture (www.aperture.org), pionera entre les institucions dedicades a la fotografia en l’àmbit internacional, i l’empresa Canopia, representant exclusiva  d’Aperture a Espanya, que es dedica a la gestió integral de projectes culturals, consolidada en el sector gràcies a la seva tasca de difusió de la fotografia.
El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, inaugurarà l’exposició el 28 de setembre, a les 11 hores. També hi assistiran el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; la comissària; Ferran Adrià, que va ser portada a “The New York Times” i és el protagonista d’una de les exposicions que es presenta actualment al Palau Robert.
The New York Times Magazine, una referència inqüestionable en la fotografia contemporània en mitjans de comunicació, ha esdevingut un espai de llibertat  per a tots els fotògrafs. Durant més de trenta anys, la publicació ha explorat totes les possibilitats i aplicacions de la fotografia. A través dels seus encàrrecs, la revista ha donat a conèixer treballs dels més destacats fotògrafs i ha cobert totes les disciplines del medi: el fotoperiodisme, el reportatge de moda, el retrat i la fotografia conceptual.
El públic podrà gaudir de més de 130 obres de 35 destacats artistes, entre els quals trobem: Chuck Close, Jeff Koons, Annie Leibovitz, Sebastião Salgado, Lynsey Addario, David Armstrong, Lyle Ashton Harris, Roger Ballen, Lillian Bassman, Fred Conrad, Gregory Crewdson, Philip Lorca diCorcia, Rineke Dijkstra, Mitch Epstein, Ángel Franco, Lee Friedlander, Nan Goldin, Edward Keating, Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matadin, Mary Ellen Mark, Steve McCurry, Ryan McGinley, Jeff Mermelstein, Abelardo Morell, Simon Norfolk, Michael O'Neil, Paolo Pellegrin, Jack Pierson, Alfred Seiland, Nancy Seisel, Andrés Serrano, Malick Sidibé, Larry Towell, Lars Tunbjörk i Hellen van Meene.
Kathy Ryan, editora fotogràfica de The New York Times Magazine i comissària d'aquesta exposició, ofereix una oportunitat única per conèixer els processos creatius de la revista: fulls de contactes, fotos, quatre vídeos, correspondència personal de l'editora,  comprovants  i les revistes originals.
L’exposició, que es podrà veure al Palau Robert fins al 2 de desembre de 2012, compta amb el patrocini del Banc Sabadell. S’ha presentat recentment, amb una acollida excel·lent de públic i crítica, en la passada edició del festival de fotografia Les Rencontres d'Arles i al FOAM d'Amsterdam.
Kathy Ryan, comissària
Kathy Ryan, directora de fotografia de la revista The New York Times Magazine, ha treballat en la publicació durant més de 25 anys. Durant aquest temps, la revista ha estat guardonada amb nombrosos premis de fotografia. El 1997 Ryan va rebre el Premi a l'Editor Fotogràfic de l'Any del festival de fotoperiodisme Visa pour l'Image de Perpinyà, França; el 2003, el Premi Lucy a l'Editor Fotogràfic de l'Any, i un premi a tota la seva trajectòria professional atorgat pel Museu de Fotografia Griffin de Winchester, Massachusetts. El 2008 va ser una de les comissàries de la primera edició del Festival de Fotografia de Nova York i el 2009 va organitzar importants exposicions per al museu FOAM d'Amsterdam i per al Museu de la Ciutat de Nova York. Ryan dóna conferències en diversos països i treballa com a mentora i directora de tesi a l'Escola d'Arts Visuals de Nova York. És una de les pioneres de la combinació de fotografia artística i fotoperiodisme a les pàgines de la revista.
Fundació Aperture i Canopia
La fundació Aperture (www.aperture.org) és pionera entre les institucions dedicades a la fotografia en l'àmbit internacional; les seves edicions, exposicions i publicacions tenen un enorme prestigi. La seva llista d'artistes inclou fotògrafs de la talla de Robert Adams, Diane Arbus, Robert Capa, Chuck Close, Bruce Davidson, Joan Fontcuberta, Nan Goldin, Josef Koudelka, Sally Mann, Mary Ellen Mark, Richard Misrach, Sebastião Salgado, Stephen Shore, Paul Strand i Edward Weston, entre d'altres. A més, Aperture ha publicat més de 500 llibres des dels anys 60, una de les biblioteques de fotografia més exhaustives i innovadores del panorama editorial. Finalment, la seva revista “Aperture Magazine”, és un referent per a fotògrafs, experts i col·leccionistes.
Canopia és una empresa dedicada a la gestió integral de projectes culturals, consolidada en el sector gràcies a la seva tasca de difusió de la fotografia. Des de la seva fundació el 2001, Canopia ha contribuït al coneixement de col·leccions i arxius fotogràfics europeus, llatinoamericans i orientals; ha desenvolupat projectes centrats en els grans noms de la història de la fotografia i del fotoperiodisme, i ha consolidat una xarxa de treball internacional que inclou comissaris, experts, col·leccionistes, conservadors, editors, museus, fototeques, etc. Des de 2008, Canopia representa en exclusiva a la fundació Aperture en el territori espanyol.

2  

Imatges

 Secció d'un detector de partícules del Gran Col·lisionador d'Hadrons, l'accelerador de partícules més gran i més potent del món.

Secció d'un detector de partícules del Gran Col·lisionador d'Hadrons, l'accelerador de partícules més gran i més potent del món. 643

 Sense títol (De la sèrie "Dream House")

Sense títol (De la sèrie "Dream House") 558