Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   19 setembre 2012 12:51

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat  el perill d’incendi forestal disminueix quasi arreu, excepte a les Terres de l’Ebre i a l’extrem nord de l’Alt Empordà on puntualment el perill és molt alt. Perill alt a la resta del terç sud-oest i també al nord de l’Alt Empordà. Perill entre moderat i baix a la resta
Mapa diari de risc d'incendi forestal

Els Bombers de la Generalitat mantenen el dispositiu habitual de la campanya forestal. Al llarg de les darreres hores no s’ha dut a terme cap actuació important per extingir incendis de vegetació. El foc més rellevant del dia d’ahir cremà, al migdia, 200 metres quadrats de matolls i canyes al Camí de la Mata de Mataró (Maresme). En aquest incendi hi treballà una dotació dels Bombers de la Generalitat, que controlà el foc en poc menys d’un quart d’hora.

Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques de risc:
Al matí s'esperen ruixats i xàfecs al nord-est i al sector central del litoral i prelitoral. Durant la tarda a l'interior del quadrant nord-est. Seran d'intensitat entre feble i moderada, però no es descarta que localment siguin forts.

Les temperatures màximes seran similars a les d’ahir. Oscil•laran entre 20 i 25 ºC al Pirineu i entre 23 i 28 ºC a la resta del país, puntualment més altes a ponent i interior de les terres de l'Ebre.

Pel que fa al vent bufarà tramuntana entre fluixa i moderada a l’Empordà, amb cops forts al sector nord i litoral. A la resta del país, fins a primeres hores del matí bufarà fluix i de direcció variable a l'interior, entre fluix i moderat de component est al sector central del litoral i de mestral a les terres de l'Ebre. Durant les hores central de dia girarà progressivament a component sud i est al litoral i sud a l’interior, i bufarà entre fluix i moderat. A la nit, quedarà fluix i de direcció variable a l'interior però persistirà el component sud i est al litoral i prelitoral fluix amb cops moderats.

La Direcció general de Protecció Civil no ha posat en marxa cap fase preventiva del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

Per altra banda, la Direcció general de Protecció Civil, manté el Pla especial d’inundacions de Catalunya en situació de Prealerta.

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 74