Drets Socials

Signatura conveni

El director general de Joventut i la rectora de la UdG signen el conveni per a la realització del Màster Interuniversitari en Joventut i Societat 2012-2013

query_builder   20 setembre 2012 10:04

event_note Nota de premsa

El director general de Joventut i la rectora de la UdG signen el conveni per a la realització del Màster Interuniversitari en Joventut i Societat 2012-2013

L’objectiu és consolidar una oferta formativa oficial en l’àmbit de la recerca, la intervenció i les polítiques públiques en joventut
 
El període d’inscripció finalitza el proper 5 d’octubre i es pot fer a través del web www.udg.edu/masterjoventut
Signatura del conveni
El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, i la rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli, han signat aquest matí al Rectorat de la UdG la renovació del conveni per a la realització del Màster Interuniversitari en Joventut i Societat 2012-2013.
 
El màster, que té caràcter oficial i és reconegut per la Generalitat i el Ministeri d’Educació, és l’única titulació existent en matèria de joventut a Catalunya. Les classes, que començaran el proper 5 d’octubre i s’acabaran el 21 de juny de 2013, es realitzaran de manera semipresencial a sis universitats catalanes, sota la coordinació del professor de la UdG, Pere Soler: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Lleida, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Rovira i Virgili i la pròpia UdG.
 
El pla d’estudis està dissenyat per formar a futurs professionals capaços d’intervenir en l’àmbit de la joventut o bé en la recerca sobre les polítiques de joventut. En concret, el màster s’estructura en tres mòduls: continguts interuniversitaris especialitzats (un total de sis assignatures impartides per cada universitat), pràcticum (formació pràctica a través de sortides d’estudi, jornades, viatge d’estudi i treball de final de màster), i itinerari afí a cada universitat (assignatures optatives).
 
Pel que fa als destinataris del màster poden ser educador socials, gestors de casals juvenils i casals de cultura, gestors cultural en el món juvenil, agents de salut, tècnics de l’Administració en serveis personals, professorat de secundària i d'universitat, estudiants investigadors en ciències socials o mestres, entre d’altres.
 
El màster té un caràcter marcadament interdisciplinari i compta amb un equip docent amb una àmplia experiència en l’àmbit de la joventut des de diferents òptiques i disciplines socials, sobretot de la pedagogia, la sociologia, l’antropologia i la comunicació. Disposa a més, d’un Consell Assessor, que aplega una vintena d’institucions públiques i privades, implicades en la intervenció en els joves i en el disseny i implementació de les polítiques de joventut.
 
 
El total de places ofertes en aquesta edició del Màster Interuniversitari en Joventut i Societat és de 30. Des de l’inici de la realització d’aquests estudis, que es van començar a impartir al 2008, un total de 164 estudiants han pogut cursar aquesta titulació del màster oficial.
 
 
Ajuts als estudiants
Mitjançant el conveni signat aquest matí, la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família (DBSF) permetrà, entre d’altres, una rebaixa en el preu de la matrícula, facilitats perquè l’alumnat s’allotgi als albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya, així com la realització de pràctiques professionals i de viatges d’estudis a altres països.
 
Tota la informació sobre el màster es pot consultar al web www.udg.edu/masterjoventut. El període d’inscripció, que també es pot fer a través del mateix portal, finalitza el proper 5 d’octubre.

2  

Fitxers adjunts

La rectora Anna M. Geli i el director general Toni Reig signant el conveni

La rectora Anna M. Geli i el director general Toni Reig signant el conveni
JPG | 180

La rectora de la UdG i el director general de Joventut després de signar el conveni

La rectora de la UdG i el director general de Joventut després de signar el conveni
JPG | 173