Territori

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei les depuradores de Parlavà i Rupià, al Baix Empordà

query_builder   20 setembre 2012 11:21

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei les depuradores de Parlavà i Rupià, al Baix Empordà

 
 
  • S’han invertit més d’1,2 milions d’euros en els treballs
 
  • Amb aquestes ja són tretze les depuradores actives a la comarca
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei les depuradores de Parlavà i Rupià, a la comarca del Baix Empordà. Aquestes plantes han suposat una inversió superior als 1,2 milions d’euros i tenen una capacitat de tractament conjunta de 283 m3/dia.
 
La depuradora de Parlavà és biològica amb reducció de nutrients, està dissenyada per a un cabal de 147 m3/dia i ha suposat una inversió superior als 591.500 euros. Pel que fa a la planta de Rupià, també es de tipus biològic amb reducció de nutrients, té una capacitat per tractar 136 m3/dia i s’han destinat prop de 679.900 euros per a la seva construcció.
 
L’aigua tractada en aquestes depuradores contribuirà a la millora mediambiental de la riera del Molí d’en Caixa (Ter) i de la riera de Rupià. Amb l’activació d’aquestes dues plantes, el Baix Empordà disposa de tretze depuradores en servei: Castell-Platja d’Aro, Palamós, l’Escala, Pals, la Bisbal d’Empordà, Begur, Forallac, Torroella de Montgrí, Ullastret, la Pera i Serra de Daró.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 150