Delegació a Barcelona

Generalitat de Catalunya

Joana Ortega inaugura el primer 'supermercat virtual' de l'Estat als FGC de Sarrià

query_builder   7 setembre 2012 12:03

event_note Nota de premsa

Joana Ortega inaugura el primer 'supermercat virtual' de l'Estat als FGC de Sarrià

L’estació de Sarrià dels FGC compta des del 6 de setembre un ‘supermercat virtual’ que permet fer compres amb el mòbil. S’anomena Soli Virtual i és una iniciativa de la cadena Sorli Discau que suposa la col·laboració entre el sector públic i privat. Ha presidit la inauguració la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.
Generalitat de Catalunya
 
 
La vicepresidenta ha felicitat l’empresa per apostar per la innovació i ha subratllat el compromís solidari d’un projecte que destinarà els beneficis dels sis primers mesos d’activitat al Banc dels Aliments de Barcelona.
 
Aquest supermercat virtual és fruit d’una tecnologia desenvolupada íntegrament per Sorli Discau, per realitzar compres virtuals per mitjà des telèfons intel·ligents, una iniciativa pionera a Europa. Els productes han estat substituïts per imatges amb codis de resposta ràpida que es poden escanejar amb als mòbils. Sorli Virtual, empresa catalana de capital familiar amb 90 anys d’història, ha posat a disposició del públic més de 400 referències. Els usuaris poden comprar per mitjà del smartphone i rebre després els productes en el seu domicili.
 
A la inauguració han intervingut també el president dels  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i el director de Sorli Discau, Julio Santos-Olmo, i ha assistit el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba.
 
Sorli Virtual ha representat una inversió inicial d’uns 60.000 euros per a Sorli Discau, cadena de supermercats familiar nascuda el 1923, al barri barceloní del Poble Nou. En acabar el primer semestre de funcionament d’aquesta experiència pilot, Sorli Discau preveu haver captat entre el 10% i el 15% dels 10.000 passatgers que circulen per l’estació de Sarrià. Això representaria entre 1.000 i 1.500 clients diaris, un volum equivalent –en persones i vendes–, al d’un establiment de mida petita/mitjana de la cadena, amb la diferència que la totalitat de les compres serà de tipus virtual i enviades a domicili. Sorli Discau preveu donar continuïtat al projecte del supermercat virtual en altres estacions dels FGC o en diferents localitzacions.

1  

Imatges

Annex

Annex 20