Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   22 setembre 2012 12:45

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, per al dia d’avui el perill d’incendi forestal s’incrementa molt lleugerament. Segueix puntualment el perill molt alt cap a l’interior de les Terres de l’Ebre. El perill és alt a bona part de la meitat sud-oest del país i a l’extrem nord de l’Alt Empordà. Perill entre moderat i baix a la resta.
Mapa diari de risc d'incendi forestal

Els Bombers de la Generalitat continuen amatents a qualsevol inici d’incendi de vegetació amb el dispositiu habitual. Pel que fa als serveis, al llarg de les darreres hores no hi ha hagut cap actuació destacable.


Segons informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, al llarg del dia d’avui es mantindrà l’ambient serè. Els núvols seran baixos i persistents al litoral on poden ser-hi durant tot el dia, encara que tendiran a trencar-se. A la tarda pot créixer alguna nuvolada al Pirineu i Pre-Pirineu però no s’espera que generin precipitacions. A la nit augmentarà la nuvolositat de forma generalitzada.
Pel que fa al vent, avui bufarà del sud, sud-oest al litoral i al prelitoral i a l’interior s’imposaran vents de component sud que bufaran fluix. De cara a demà, el vent bufarà de component sud i serà entre fluix i moderat al litoral nord.

Respecte l’humitat, a hores d’ara és més alta al litoral nord i extrem sud (entre 80 i 90%) mentre que a la resta del país és del 60-70%.
La Direcció general de Protecció Civil no ha posat en marxa cap fase preventiva del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

Recordar també que el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural manté les mesures de prevenció davant el risc d'incendi que es manté alt en moltes comarques.

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 78