Empresa i Treball

INDÚSTRIA

ACC1Ó posa en marxa un programa de mobilitat per a investigadors centrat en la transferència de tecnologia i recerca aplicada

query_builder   24 setembre 2012 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

ACC1Ó posa en marxa un programa de mobilitat per a investigadors centrat en la transferència de tecnologia i recerca aplicada

 

  • El programa té un pressupost de 7,8 milions d’euros, finançats per la Comissió Europea
 
  • Aquest programa de mobilitat consta de 56 beques–contracte per a investigadors que desenvoluparan projectes de recerca aplicada a través dels centres tecnològics i de recerca catalans que integren la xarxa TECNIO i que treballen per a transferir la tecnologia al mercat.
 
 
ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, del Departament d’Empresa i Ocupació, posarà en marxa un programa de mobilitat per a investigadors centrat en la transferència de tecnologia i recerca aplicada. El programa té un pressupost de 7,8 milions d’euros que ACC1Ó ha aconseguit captar provinents de fons europeus, esdevenint en l’actualitat el projecte de l’agència que ha rebut més finançament per part de la Comissió Europea.
 
El programa porta per nom TECNIOSPRING i atorgarà un total de 56 beques-contracte per a investigadors en els propers 5 anys en dues modalitats:

OUTGOING+RETURN: estada d'un any per a investigadors experimentats en una universitat, centre tecnològic, centre de recerca o departament d'R+D d'una empresa fora d'Espanya, i l’estada d’un any més incorporant-se a un centre TECNIO.
 
INCOMMING: estades per a investigadors sèniors de qualsevol nacionalitat, no residents a Espanya, en un centre TECNIO durant dos anys.
 
El foment de la mobilitat dels investigadors és un factor clau per consolidar la dimensió internacional de la xarxa TECNIO i que contribuirà a estimular l'economia catalana, promovent la competitivitat mitjançant la innovació i la incorporació de la tecnologia en els processos de producció i en els productes i serveis de les empreses, així com a potenciar el paper de Catalunya dins l’àmbit de la recerca.  
 
El programa TECNIOSPRING inclou la formació especialitzada en transferència de tecnologia (identificació i valoració de tecnologies transferibles, llicència i venda de patents, generació d’spin offs, plans de negoci per a la comercialització, foment de l’esperit emprenedor, entre d’altres) i en altres habilitats no científiques com ara presentacions en públic, redacció i sol·licitud d’ajuts i gestió de projectes, entre d’altres.
 
El programa TECNIOSPRING  s’emmarca dins les Marie Curie Actions del Programa PEOPLE del 7è Programa Marc, concretament dins el programa COFUND (Co-funding of Regional, National and International Programmes) de la Unió Europea.
`