Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí ha inaugurat aquesta tarda la Mostra de Vins i Caves de Catalunya

L'Arc del Triomf de Barcelona acull aquest any aquesta fira de promoció dels vins catalans

query_builder   21 setembre 2012 18:12

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí ha inaugurat aquesta tarda la Mostra de Vins i Caves de Catalunya

L'Arc del Triomf de Barcelona acull aquest any aquesta fira de promoció dels vins catalans

Hi ha 61 cellers i un nou Espai Selecció de Vins, destinat a degustar els millors productes dels cellers participants
Iaauguració de la Mostra
Inauguració de la Mostra
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i del director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha inaugurat aquesta tarda a Barcelona la 32 edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que estarà oberta fins al dia 24, coincidint amb les Festes de la Mercè.
 
En aquesta edició, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’INCAVI, ha volgut donar un gir a la Mostra i per aquest motiu ha preparat diverses novetats, la principal de les quals és el nou espai destinat al certamen: la Mostra no es fa al Moll de la Fusta, com era tradicional en els darrers anys, sinó al passeig Lluís Companys, al costat de l’Arc del Triomf, amb el lema “Els vins catalans triomfen!”. A més, enguany la Mostra té la presència de 61 cellers (quasi un 13% més que l’any passat), a més d’ampliar l’oferta d’activitats.
 
La Mostra és una fira amb una gran tradició que vol promoure el coneixement per part dels ciutadans de les excel·lències dels vins catalans amb Denominació d’Origen (DO).
 
Així, com l’any passat, la Mostra s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar la diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les DO, que estan representades per  espais on s’expliquen les seves singularitats i es donen a conèixer les seves rutes enoturístiques.
 
A més, s’incorpora una Sala de Tast per oferir cursos d’iniciació al tast, i es manté la possibilitat de vendre els productes dels cellers a la Botiga o Celler de la Mostra.
 
Una altra novetat és un nou espai, en format de carpa independent, amb el nom Espai Selecció de Vins de la Mostra, destinat a degustar els millors vins dels celler participants en la fira, amb un sistema de pagament i de degustacions diferent al dels estands. En aquest espai especial es podran degustar els vins amb uns dispensadors especials.
 
D’altra banda, la Fundació Futbol Club Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Alícia, està present a la Mostra, per primera vegada, amb l’espai “Som el que mengem”, per difondre els hàbits saludables en l’alimentació.
 
Una altra característica que presenta la Mostra de Vins i Caves és la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, com ja es va fer en l’edició de l’any 2011, apostant així per la qualitat d’aquestes copes.
 
Una fira consolidada
 
La Mostra de Vins i Caves és una de les fires populars més consolidades i amb una gran afluència de públic, principalment barcelonins i turistes, que s’acosten al certamen per descobrir els vins i caves de les DO catalanes. És un gran aparador dels nous productes i, sobretot, una manera de donar a conèixer la cultura del vi a la ciutat de Barcelona.
 
La tasca realitzada pel Departament d’Agricultura i l’INCAVI, amb la col·laboració de tot el sector vitivinícola català, ha tingut una clara repercussió popular en aquests més de sis lustres d’existència del certamen, ja que molts ciutadans han trobat en la Mostra diversos aspectes interessants per assistir-hi.
 
Gràcies a la feina feta durant aquest temps, la Mostra s’ha convertit en un referent per a aquest sector vitivinícola, per tal de promocionar els seus productes a la ciutat de Barcelona, esdevenint un magnífic aparador de la riquesa del nostre país pel que fa als vins i caves.
 
Així, tots els barcelonins i els visitants provinents d’altres llocs de Catalunya o de fora tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà una oferta comercial de primera categoria en el marc de la festa major barcelonina, en un espai idoni per fer la divulgació dels vins i caves catalans.
 
Un dels objectius del DAAM pel que fa a la Mostra és diversificar les seves activitats, tot i prestant una especial atenció  al consumidor final i als seus interessos reals. Precisament un dels reptes pendents en la comercialització alimentària és apropar l’oferta a les necessitats del públic que consumeix el producte.
 
Cellers participants
 
Aquest any participen en la Mostra un total de 61 cellers, una xifra superior a la de l’any passa (54). Aquests són els cellers:
 
AGUSTÍ TORELLÓ MATA
 
ALTA ALELLA
 
BLANCHER-CAPDEVILA PUJOL
 
BOLET
 
CAN DESCREGUT
 
CASTELL DEL REMEI
 
CÉRVOLES
 
CAVA JOSEP M FERRET GUASCH
 
CAVES CANALS & MUNNÉ
 
CAVES SIMÓ DE PALAU
 
CELLER ARCHE PAGES
 
CELLER CAN SAIS
 
EMENDIS
 
EMPORDALIA
 
FALSET MARÇÀ
 
JUVÉ Y CAMPS
 
MAS FORASTER
 
MAS IGNEUS
 
MASCARÓ
 
PARATÓ
 
SURIOL
 
VALLFORMOSA - CELLERS AMB ORIGEN
 
VEGA DE RIBES
 
A.VILAMAJÓ - ECOLÒGIC LHEBLAN
ABADAL
ALBET I NOYA
AVGVUSTUS
BODEGAS COSTERS DEL SIÓ
CAPITÀ VIDAL
CASTELL D'OR
CASTELL PERALADA
CAVES ANGEL GUSTÁ
CAVES GRAMONA
CAVES I VINS MASTINELL
CELLER BATEA
CELLER CARLES ANDREU
CELLER RENDÉ MASDÉU
CELLERS CAROL VALLÈS
CELLERS UNIÓ
CLOS MOGADOR
CLOS PONS
COVIDES VINYES-CELLERS
GATZARA
JEAN LEON
MARCO ABELLA
MAS BLANCH I JOVÉ
MAS RODÓ
MASET DEL LLEÓ
NADAL
PEDRO MASANA
QUIM BATLLE
ROURA
SEGURA VIUDAS
SYNERA
TORELLO
TORRES
VERMUTS MIRÓ
VILARNAU
VINICOLA DE NULLES
VINS I CAVES PORTELL
 
 
 
Un Espai d’Alimentació a la Mostra
 
La Mostra de Vins i Caves de Catalunya compta enguany també amb un Espai d’Alimentació, organitzat pel Departament d’Agricultura, a través de Prodeca.
 
Onze empreses elaboradores de formatges, embotits, conserves de peix i fleca ofereixen als visitants la possibilitat d’acompanyar les degustacions de vins i caves amb un tast de productes.
 
Empreses participants:
 
§  Betara SL | formatges ecològics artesans | Perafita (Osona)
§  Formatge Bauma SL | formatges | Borredà (Berguedà)
§  Formatgeria Mas Rovira SCP | formatges | Sora (Osona)
§  Tros de Sort SL | formatges artesans | Sort (Pallars Sobirà)
§  Casanovas Cansaladers | porc ecològic |Terrassa (Vallès Occidental)
§  Embotits Casolans de Planoles | Planoles (Ripollès)
§  Gori, Embotits Artesans de la Vall d’en Bas | Sant Privat d’en Bas (Garrotxa)
§  Conservas Latorre | anxoves i seitons | Barcelona
§  Forn Franquesa SL | pa de pagès i coques artesanes | Perafita (Osona)
§  Inalba SL | coca de samfaina de Balaguer | Balaguer (La Noguera)
§  Lo + Bo de Lleida SCP | coques salades i dolces, panadons, bescuits | Mollerussa (Pla d’Urgell)
 
 
 
 
 

1  

Imatges

Inauguració de la Mostra

Inauguració de la Mostra 4206

2  

Fitxers adjunts

Cartell de la Mostra

Cartell de la Mostra
PDF | 1163

Díptic de la Mostra

Díptic de la Mostra
PDF | 1431