Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   24 setembre 2012 12:32

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, per al dia d’avui, el perill d’incendi forestal s’incrementa quasi arreu. El perill molt alt s’estén freqüentment per tota la meitat sud-oest del país, arribant fins al sud del Maresme. Domini del perill alt a la resta. El perill moderat i baix es limiten al terç nord del país, amb l’excepció de l’Alt Empordà on trobem perill alt i molt alt a l’extrem nord de la comarca.
Mapa risc incendi forestal
Des de la passada nit els Bombers de la Generalitat tan sols han rebut un sol avís per un foc de vegetació, a primera hora del matí a Gavà, on ha cremat una superfície de 100 metres quadrats de matolls.
 
Segons informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, l’estat del cel al llarg del dia d’avui serà amb pocs núvols. A la Costa Brava es poden formar algunes nuvolades a la tarda i hi poden haver ruixats molt puntuals a la zona del Ripollès de cara a la tarda. Les temperatures avui pujaran a tot el litoral i al prelitoral de Tarragona i Barcelona. A la resta del país baixaran lleugerament. Es podrà arribar als 28ºC de temperatura al litoral i prelitoral mentre que a l’interior es quedaran entre els 25-27ºC; al Pirineu no arribaran als 23-24ºC. No s’esperen precipitacions per avui.
Pel que fa al vent, bufarà de component oest pràcticament a tot arreu del territori. Serà moderat amb ratxes fortes o molt fortes a cotes elevades fins al migdia i a partir d’aleshores afluixarà i es mantindrà fluix al llarg de tota la tarda. L’excepció es donarà a la Costa Brava, entre Begur i Cap de Creus, que el vent serà fluix i variable al llarg de la tarda; al litoral bufarà de sud-oest i serà entre fluix i moderat.
La humitat es troba actualment entre el 40-50% a tot arreu del territori, essent més humit el vessant nord del Pirineu i anirà baixant de forma generalitzada fins arribar a un 30%. En punts de la Costa Brava i Pla de l’Estany es pot mantenir entre el 50-60% degut a l’entrada de component marítim. A la nit s’arribaran a valors del 70% excepte a la zona de Tarragona i Ponent on els valors seran del 60%.
La Direcció General de Protecció Civil ha posat en fase de Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per risc d’incendi fins la mitjanit a les comarques següents:
- Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages.
- Demarcació de Girona: Alt Empordà.
- Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de 
  Barberà, Priorat, Tarragonès.
- Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
- Demarcació de Lleida: Garrigues, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià, Urgell.
- Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf,
Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació de Prealerta als municipis i consells comarcals de les comarques afectades.

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal (numerat)

Mapa de risc d'incendi forestal (numerat)
JPG | 117

Mapa de risc d'incendi forestal

Mapa de risc d'incendi forestal
JPG | 108

`