Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi

query_builder   23 setembre 2012 11:57

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, per al dia d’avui, el perill d’incendi forestal s’incrementa lleugerament. Segueix puntualment el perill molt alt cap a l’interior de les Terres de l’Ebre. El perill és alt a bona part de la meitat sud-oest del país i a l’extrem nord de l’Alt Empordà. Perill entre moderat i baix a la resta
Mapa de risc diari d'incendi forestal

Els Bombers de la Generalitat mantenen el dispositiu habitual previst per la Campanya Forestal. En les últimes hores s’ha rebut una quinzena d’avisos per incendis de vegetació. El més destacat ha cremat 600m2 de vegetació forestal a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat); l’avís s’ha rebut al voltant de la una de la matinada i hi han treballat dues dotacions de Bombers, que en menys d’una hora han donat el foc per extingit.

 

Segons informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, al llarg del dia d’avui es mantindrà l’ambient serè. Els núvols seran baixos i persistents al litoral i pre-litoral on poden ser-hi durant tot el dia, encara que tendiran a trencar-se. A la tarda pot créixer alguna nuvolada al Pirineu i Pre-Pirineu, on s’espera algun ruixat acompanyat de tempesta. També s’espera alguna precipitació de caràcter aïllat a la part oest del territori.

 

Pel que fa al vent, avui bufarà de component sud entre fluix i moderat a tot el país, excepte la costa gironina i Terres de l’Ebre, on pot haver algun cop fort. A cotes elevades, i a mesura que avanci el dia, s’esperen alguns cops molt forts.

 

Les temperatures es mantindran aproximadament igual que les d’ahir, sense canvis significatius.

 

Respecte l’humitat, a hores d’ara és més alta al litoral (entre 70 i 90%) mentre que a la resta del país és del 50-60%. Cap a migdia hi haurà una baixada general de la humitat arreu, per tornar als nivells actuals cap al vespre i la nit.

 

La Direcció general de Protecció Civil no ha posat en marxa cap fase preventiva del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 78