Direcció General de Comunicació

Xammar

El Govern aprova el Programa Eugeni Xammar per internacionalitzar la realitat econòmica i social de Catalunya

query_builder   25 setembre 2012 14:11

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Programa Eugeni Xammar per internacionalitzar la realitat econòmica i social de Catalunya

  • S’establirà un canal permanent i fluid de comunicació amb els mitjans i professionals de la informació internacionals
  • L’Executiu considera imprescindible establir aquest instrument per assolir una acció exterior eficaç i per garantir un diàleg proper i continu amb els generadors d’opinió internacionals, com recull el Pla de Govern 2011-2014
  • La situació econòmica i fiscal de Catalunya, la competitivitat empresarial i científica o l’atractiu turístic del país, seran alguns dels eixos d’aquest canal permanent de comunicació
 
El Govern ha aprovat el Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques Eugeni Xammar amb l’objectiu d’impulsar la projecció internacional de Catalunya a través d’un contacte permanent i fluid amb els mitjans de comunicació d’arreu del món. El Govern considera imprescindible establir aquest canal permanent de comunicació amb els professionals de la informació per “assolir una acció exterior eficaç, coherent i coordinada amb tots els actors que actuen a l’escenari internacional” i per garantir un “diàleg proper i continu amb els generadors d’opinió” internacionals, tal com recull el Pla de Govern 2011-2014.
 
El programa tindrà una durada de 2 anys i estarà dirigit per una persona adscrita a la Secretaria de Comunicació, que s’encarregarà de reforçar i impulsar les relacions amb els mitjans i els professionals de la informació de fora de Catalunya per proporcionar-los materials informatius i d’anàlisi que els permetin oferir informació rellevant, clara i contrastada. La rellevància d’interactuar directament amb aquests professionals, inherent al context actual de globalització, es fa més evident encara davant la insuficiència d’eines diplomàtiques del Govern de la Generalitat en l’escena internacional. En aquest sentit, el programa actuarà en coordinació amb les diverses delegacions i oficines del Govern a l’exterior.
 
La situació econòmica i fiscal de Catalunya, la competitivitat empresarial i científica o l’atractiu turístic del país seran alguns dels eixos d’aquest canal permanent de comunicació, que també treballarà en tots aquells àmbits que siguin d’interès per a l’opinió pública internacional.
 
El programa s’emmarca en el Pla de Govern 2012-2014, que estableix com a objectiu prioritari fer de Catalunya “un actor global al servei dels interessos de la societat catalana i impulsar la seva projecció com a país”. En aquest sentit, el document aposta per “assolir una acció exterior eficaç, coherent i coordinada amb tots els actors que actuen a l’escenari internacional, a favor de la màxima internacionalització de la societat catalana” i situa com a prioritat “impulsar la projecció internacional de Catalunya a través de la promoció i el suport a les iniciatives de la societat civil i del foment d’un diàleg proper i continu amb els generadors d’opinió”.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia