Direcció General de Comunicació

Comunicat diari del risc d'incendi forestal

query_builder   25 setembre 2012 12:47

event_note Nota de premsa

Comunicat diari del risc d'incendi forestal

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, per al dia d’avui, el perill d’incendi forestal disminueix lleugerament excepte al quadrant Nordest. El perill molt alt es troba a la meitat sud-oest del país i puntualment al Nord de l’Alt Empordà. El perill entre alt i moderat domina a la resta. El perill moderat i baix es limiten al terç nord del país.
 
 
Mapa de risc d'incendi forestal
Els Bombers de la Generalitat no han rebut cap avís per incendi de vegetació en les darreres hores, tot i que continuen amb el dispositiu habitual de Campanya Forestal.
 
Segons informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, avui el cel estarà mig ennuvolat per bandes de núvols alts i mitjans al Pirineu i resta del terç oest de Catalunya i de seré a poc o mig ennuvolat a la resta al llarg del matí. A banda, a partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu i n'arribaran d'altres al terç oest a partir de mitja tarda.
 
És possible algun ruixat feble o puntualment moderat al Pirineu i Prepirineu occidental a partir de la tarda. Localment anirà acompanyat de tempesta. Acumularà quantitats de precipitació minses o localment poc abundants.
 
Les màximes seran similars, o lleugerament més baixes al litoral, tot i que a l'extrem nord-est seran lleugerament més altes. Es mouran entre 18 i 23 ºC al Pirineu i entre 24 i 29 ºC a la resta del territori, les més altes es donaran a l'extrem nord-est i a Ponent.
 
Fins a mig matí i de nou a partir del vespre bufarà fluix amb cops moderats de direcció variable, amb predomini del component oest. La resta del dia, s'imposarà el component sud i oest entre fluix i moderat, amb cops forts al litoral i cotes elevades.
 
La humitat es troba actualment entre el 40-50% al litoral i al prelitoral central i sud. Al quadrant nord-est la humitat se situa entre el 60-70%, a Ponent, al Pirineu i al Prepirineu entre el 60 i el 65%.  La humitat anirà baixant, sobretot al litoral i se situarà entre el 25 i el 30%. 
La Direcció General de Protecció Civil ha posat en fase de Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per risc d’incendi a les comarques següents:
 
- Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental
- Catalunya Central: Anoia, Bages
- Lleida: Garrigues, Segarra, Segrià, Urgell
- Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Tarragonès
- Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, Terra Alta
- Girona: Alt Empordà
 
 
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació de Prealerta als municipis i consells comarcals de les comarques afectades.
 

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal (amb numeració).

Mapa de risc d'incendi forestal (amb numeració).
JPG | 261

Mapa de risc d'incendi forestal (sense numeració)

Mapa de risc d'incendi forestal (sense numeració)
JPG | 180