Direcció General de Comunicació

Govern

Altres acords del Govern

query_builder   25 setembre 2012 13:55

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

Modificació del Decret que regula el premi Ramon Margalef d’Ecologia
 
El Govern ha aprovat la modificació del Decret que regula el Premi Ramon Margalef d’Ecologia amb l’objectiu de millorar el procediment de presentació de candidatures i ampliar i flexibilitzar la composició del Consell de Direcció. El guardó, creat el 2004, reconeix una trajectòria científica o un descobriment rellevant que hagi contribuït al progrés del pensament científic o al desenvolupament d’instruments teòrics per a la bona gestió dels recursos naturals, del territori o del mar.
 
Pel que fa a la presentació de les candidatures, s’amplia el perfil dels proponents: les poden presentar institucions universitàries, escoles superiors, centres de recerca, acadèmies científiques o amb branques científiques, i altres institucions de finalitat anàloga, persones guardonades amb aquest premi en convocatòries anteriors i persones que hagin estat membres del jurat. Excepcionalment, es poden admetre candidatures presentades a títol personal per persones de reconegut prestigi en l’àmbit de l’ecologia.
 
Pel que fa a la composició del Consell de Direcció, s’incorpora com a nou membre el director del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), garantint així la representació al Consell de les universitats catalanes que tenen departament d’ecologia. D’aquesta manera, el Consell queda integrat pel president de la Generalitat (president); el conseller d’Economia i Coneixement (vicepresident primer); el conseller de Territori i Sostenibilitat (vicepresident segon); el president de l’Institut d’Estudis Catalana (vicepresident tercer); el director de l’Institut de Ciències del Mar; el director del Departament d’Ecologia de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB); el director del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d’Ecologia de la UAB; el director del Centre de Recerca Ecològica i d’Aplicacions Forestals, un representant de la comunitat universitària o acadèmica catalana; un representant de la societat civil catalana amb mèrit reconegut en el camp de l’ecologia i una persona designada per la família de Ramon Margalef. Una altra novetat és que el nomenament dels representants de la comunitat universitària i de la societat civil es fa per un període de 2 anys, prorrogables per períodes de la mateixa durada, amb l’objectiu de facilitar-ne la renovació.
 
Les modificacions s’han fet a proposta del Consell de Direcció.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia